Einde eHerkenning EH1 in zicht

Je bent hier:

Maakt u nog gebruik van een eHerkenningsmiddel op betrouwbaarheidsniveau EH1? Dan is een upgrade naar een hoger niveau nodig vóór 1 juli 2021 als u wilt blijven inloggen bij overheidsorganisaties. 

eHerkenning EH3 wordt de norm

Met een eHerkenningsmiddel hebben ondernemers toegang tot de digitale dienstverlening van ruim 400 organisaties. Eén digitale sleutel waarmee u snel en veilig zakendoet met overheidsinstanties en steeds meer private organisaties.

Die digitale sleutel is nu nog beschikbaar op vijf betrouwbaarheidsniveaus. EH1 is daarvan het laagste niveau. Inloggen vereist enkel het invoeren van een gebruikersnaam en wachtwoord. Binnenkort is het niet meer mogelijk om met EH1 in te loggen bij de overheid. 

Betrouwbaarheidsniveau 1 (EH1) stopt

De nieuwe Wet digitale overheid (WDO) verbiedt het overheidsorganisaties om digitale diensten te ontsluiten met behulp van EH1. Het biedt onvoldoende zekerheid over de identiteit van de gebruiker en de veiligheid van de uitgewisselde gegevens.

Juli 2021 stoppen de leveranciers met het aanbieden van EH1. Hierna is het niet meer mogelijk om met EH1 in te loggen bij een overheidsorganisatie. Om de gebruikers voldoende tijd te geven om nog tijdig het eHerkenningsmiddel EH1 op te hogen, ligt de datum op 1 juli 2021. Vanaf die datum kunt u niet meer inloggen met uw EH1 middel. Overheidsinstanties zullen dus voor online diensten een eHerkenningsmiddel met een hoger betrouwbaarheidsniveau vragen.

In veel gevallen zal worden gevraagd om een eHerkenningsmiddel op minimaal niveau EH3. Dat is nu al het geval als u wilt inloggen op Mijn Belastingdienst Zakelijk of het werkgeversportaal van UWV

Wij raden iedereen met een EH1-middel aan te upgraden naar EH3. Op niveau EH3 logt u in met een gebruikersnaam en wachtwoord, aangevuld met een sms- of een pincode (via token). Dit biedt meer zekerheden over de identiteit van de gebruiker en de vertrouwelijkheid van de uitgewisselde gegevens.

Belangrijke informatie over upgraden

Voor de upgrade naar een EH3 middel dient We-ID extra controles uit te voeren. Zo controleren we bijvoorbeeld de relatie tussen aanvrager en bedrijf aan de hand van een geldige registratie bij de Kamer van Koophandel.

Om te upgraden volgt u het reguliere proces voor het aanvragen van een eHerkenningsmiddel. Wanneer er wordt gevraagd om een nieuwe gebruiker, dan kunt u de huidige gebruiker van het eHerkenningsmiddel invoeren. 

Dit hoeft niet per se een nieuwe gebruiker te zijn.

Persoonsgegevens worden gecontroleerd door op locatie het originele identiteitsbewijs te tonen. Na de upgrade beschikt u over een middel waarmee u op een groot aantal diensten kunt inloggen, waaronder ook de diensten die een lager betrouwbaarheidsniveau accepteren.

Bij het aanvragen van een eHerkenningsmiddel EH3, kunt u kiezen voor een geldigheid van 1 of 3 jaar.

Let op: Als u uw bedrijf registreert met een vestigingsnummer dan kunt u voor dit bedrijf niet inloggen bij alle dienstverleners. Wilt u bijvoorbeeld inloggen bij het UWV werkgeversportaal dan kan dat alleen als u registreert zonder vestigingsnummer.

EH3 Tarieven

1 jaar

EH3
€41,- per jaar

Veel gebruikt voor:

  • UWV, DNB, Douane
  • Overlijdensaangifte

Beheermodule

Beheer uw middelen online
Gratis Vanaf EH2+

Met de Beheermodule kunt u zelf online machtigingen toevoegen, wijzigen, beëindigen, schorsen, activeren of verlengen.

We-ID biedt ook eHerkenningsmiddelen aan op niveau EH2, EH2+ en EH4. U kunt kiezen voor contracten van 1 of 3 jaar. Voor meer informatie en een overzicht van al onze tarieven, kunt u onze tarievenpagina bekijken.