Betrouwbaarheidsniveau EH1 is uitgefaseerd

Je bent hier:

Vanaf 1 juli 2021 is het niet meer mogelijk om in te loggen met een eHerkenningsmiddel op betrouwbaarheidsniveau EH1. Waarom is dit niveau is uitgefaseerd en wat u kunt doen om in te loggen bij (overheids)diensten waar voorheen EH1 werd gebruikt?

eHerkenning EH3 wordt de norm

Met een eHerkenningsmiddel hebben ondernemers toegang tot de digitale dienstverlening van ruim 400 organisaties. Eén digitale sleutel waarmee u snel en veilig zakendoet met overheidsinstanties en steeds meer private organisaties.

Die digitale sleutel is nu nog beschikbaar op vijf betrouwbaarheidsniveaus. EH1 was daarvan het laagste niveau. Inloggen vereiste enkel het invoeren van een gebruikersnaam en wachtwoord. Het ministerie van BZK heeft aangegeven toe te willen werken naar minimaal twee-factorauthenticatie. Dat is mogelijk vanaf niveau 2+.

Betrouwbaarheidsniveau 1 (EH1) is gestopt

Veilig inloggen voor bedrijven en organisaties is een basisrecht waarbij privacygevoelige gegevens beschermd moeten zijn. Inloggen met alleen een gebruikersnaam en wachtwoord (EH1) voldoet niet meer. Het biedt onvoldoende zekerheid over de identiteit van de gebruiker en de veiligheid van de uitgewisselde gegevens.

Het is vanaf 1 juli 2021 niet meer mogelijk om met EH1 in te loggen bij een overheidsorganisatie. Overheidsinstanties zullen dus voor online diensten een eHerkenningsmiddel met een hoger betrouwbaarheidsniveau vragen.

In veel gevallen zal worden gevraagd om een eHerkenningsmiddel op minimaal niveau EH3. Dat is nu al het geval als u wilt inloggen op Mijn Belastingdienst Zakelijk of het werkgeversportaal van UWV

Wij raden onze gebruikers aan te upgraden naar EH3. Op niveau EH3 logt u in met een gebruikersnaam en wachtwoord, aangevuld met een sms- of een pincode (via token). Dit biedt meer zekerheden over de identiteit van de gebruiker en de vertrouwelijkheid van de uitgewisselde gegevens.

Belangrijke informatie over upgraden

Voor de upgrade naar een EH3 middel dient We-ID extra controles uit te voeren. Zo controleren we bijvoorbeeld de relatie tussen aanvrager en bedrijf aan de hand van een geldige registratie bij de Kamer van Koophandel.

Om te upgraden volgt u het reguliere proces voor het aanvragen van een eHerkenningsmiddel. Wanneer er wordt gevraagd om een nieuwe gebruiker, dan kunt u de huidige gebruiker van het eHerkenningsmiddel invoeren. 

Dit hoeft niet per se een nieuwe gebruiker te zijn.

Persoonsgegevens worden gecontroleerd door op locatie het originele identiteitsbewijs te tonen. Na de upgrade beschikt u over een middel waarmee u op een groot aantal diensten kunt inloggen, waaronder ook de diensten die een lager betrouwbaarheidsniveau accepteren.

Bij het aanvragen van een eHerkenningsmiddel EH3, kunt u kiezen voor een geldigheid van 1 of 3 jaar.

Let op: Als u uw bedrijf registreert met een vestigingsnummer dan kunt u voor dit bedrijf niet inloggen bij alle dienstverleners. Wilt u bijvoorbeeld inloggen bij het UWV werkgeversportaal dan kan dat alleen als u registreert zonder vestigingsnummer.

EH3 Tarieven

1 jaar

EH3
€41,- per jaar

Veel gebruikt voor:

  • UWV, DNB, Douane
  • Overlijdensaangifte

Aanvraag meerdere KvK's

1 jaar
Offerte Aanvragen

Overzichtelijk uw medewerkers toegang geven tot een uitgebreide KVK-structuur.

We-ID biedt ook eHerkenningsmiddelen aan op niveau EH2, EH2+ en EH4. U kunt kiezen voor contracten van 1 of 3 jaar. Voor meer informatie en een overzicht van al onze tarieven, kunt u onze tarievenpagina bekijken.