Niveaus van eHerkenning

Je bent hier:

Met een eHerkenningsmiddel van We-ID krijgt u toegang tot de online diensten van de ruim 500 overheidsinstellingen en bedrijven die zijn aangesloten op eHerkenning. Dat middel bieden we op meerdere niveaus aan. Welk betrouwbaarheidsniveau heeft u nodig?

Welk niveau heb ik nodig?

EHerkenning heeft vier betrouwbaarheidsniveaus: EH2, EH2+, EH3 en EH4. Hoe hoger het niveau, hoe meer
zekerheid de dienstverlener krijgt over uw online
identiteit. En hoe meer zaken u online kunt regelen.

De dienstverlener waarmee u zakendoet, bepaalt met welk niveau u inlogt. Betrouwbaarheidsniveau 3 (EH3) is steeds vaker de standaard omdat dit niveau de meeste veiligheid biedt voor normale gebruikers. Logt u in bij meerdere online diensten? Vraag dan een middel aan met het hoogste betrouwbaarheidsniveau dat u nodig heeft. Hiermee kunt u ook inloggen bij diensten op een lager niveau. 

Betrouwbaarheidsniveau's

EH2: basis, biedt een ‘basisbetrouwbaarheidsniveau’. Inloggen gaat met gebruikersnaam en een sterk wachtwoord. Voor de controle van de identiteit volstaat een kopie van een wettelijk identiteitsdocument en een uittreksel van de KvK. 

EH3: substantieel. Op dit niveau is er geen onduidelijkheid over uw online identiteit. Uw identiteit wordt tijdens een fysieke afspraak gecontroleerd, aan de hand van een wettelijk identiteitsdocument en een gezichtscontrole. Na uitgifte van het middel logt u in met een gebruikersnaam, wachtwoord en een sms-code of een pincode via een token. Steeds meer organisaties vragen om EH3. 

EH2+: basis- plus. Ook op dit niveau controleren we de identiteit aan de hand van een kopie van een wettelijk identiteitsdocument en een uittreksel van de KvK. Inloggen gaat echter met een ‘tweede factor’. Naast een gebruikersnaam en sterk wachtwoord heeft u een sms- of otp-code nodig. 

EH4: hoog. Met een EH4-middel kunt u overal inloggen. Op dit niveau wordt de identiteit van zowel de aanvrager als de machtigingenbeheerder fysiek gecontroleerd aan de hand van een wettelijk identiteitsbewijs. De aanvraag gebeurt met een PKIoverheids-certificaat wat de hoogste betrouwbaarheid biedt. EH4-middelen worden veelal gebruikt door advocatenkantoren en door organisaties waar gewerkt wordt met zeer vertrouwelijke gegevens. 

eHerkenning tarieven van We-ID

EH2+

3 jaar
€16,- per jaar

Veel gebruikt voor:

  • Personenregister
  • mijn.RVO.nl

Aanvraag meerdere KvK's

1 jaar
Offerte Aanvragen

Overzichtelijk uw medewerkers toegang geven tot een uitgebreide KVK-structuur.

We-ID biedt ook eHerkenningsmiddelen aan op niveau EH2 en EH4. U kunt kiezen voor contracten van 1 of 3 jaar. Voor meer informatie en een overzicht van al onze tarieven, kunt u onze tarievenpagina bekijken.

Hoe kan ik mijn huidige eHerkenningsmiddel upgraden?

Heeft u al eHerkenning van We-ID en wilt u uw middel upgraden naar een hoger niveau? Dit regelt u heel eenvoudig via de We-ID Beheermodule.

Heeft u geen We-ID Beheermodule en is er binnen uw organisatie nog geen beheerder die over eHerkenning op het gewenste niveau beschikt?

Vraag dan via het reguliere aanvraagproces  het niveau aan dat u nodig heeft, en vermeld ‘upgrade’ op de eerste pagina van het contract dat u naar ons stuurt. Let wel op dat de gegevens van uw oude eHerkenningsmiddel overeenkomen met de nieuwe registratie.