eHerkenning EH3

Veilig en snel inloggen met een eHerkenningsmiddel EH3 bij de Belastingdienst, UWV en andere overheidsdiensten. Heeft u de keuze al gemaakt? 

EH3: eHerkenning op niveau 3

Met een eHerkenningsmiddel van We-ID krijgt u toegang tot de online diensten van ruim 500 verschillende overheidsinstellingen en bedrijven. Die dienstverleners vragen u steeds vaker om in te loggen met eHerkenning op niveau EH3. Dit is omdat EH3 op dit moment samen met EH4 het veiligste inlogmiddel is.

De identiteitscontrole via de app of face-2-face zorgt voor extra veiligheid. Hierdoor weten wij altijd dat de aanvrager werkzaam is voor de organisatie waar eHerkenning voor wordt aangevraagd.

Om deze redenen raden wij u daarom aan voor een EH3-middel te kiezen. Hiermee kunt u namelijk ook inloggen op diensten met een lager betrouwbaarheidniveau, zoals niveau EH2+.

Gemeenten

Kamer van Koophandel

Zorgverzekeraars

Justitie

Nederlandse voedsel en warenautoriteit

EH3 Tarieven

EH3

1 jaar

€ 41,-

per jaar

Veel gebruikt voor:

UWV, DNB, Douane

Overlijdensaangifte

EH3

3 jaar

€ 29,95

per jaar

Veel gebruikt voor:

UWV, DNB, Douane

Overlijdensaangifte

Aanvraag meerdere KvK's

Overzichtelijk uw medewerkers toegang geven tot een uitgebreide KVK-structuur.

Veel gebruikt voor:

2 of meer KvK-nummers

Complexe KvK structuur

Grotere organisaties

Wat is EH3?

Met EH3 bent u verzekerd van een beveiliging op het één na hoogste en meest toegankelijke niveau. Tijdens het aanvraagproces controleert We-ID de relatie tussen de aanvrager en het bedrijf aan de hand van de -registratie. Persoonsgegevens worden via de app of op (klant)locatie gecontroleerd, aan de hand van een origineel identiteitsbewijs, de face-2-facecontrole. Na uitgifte van het middel logt u in met een gebruikersnaam, wachtwoord en een sms-code of een pincode (via een token).

Hoe vraag ik een EH3-middel aan?

De aanvraag van een eHerkenningsmiddel op niveau 3, doet u via de We-ID website. Het aanvraagproces doorloopt u volledig online. Nadat u de online aanvraag heeft afgerond, vragen wij u om gegevens van uw organisatie op te sturen zoals bekend bij de Kamer van Koophandel. Denk hierbij aan een digitaal gewaarmerkt uittreksel en persoonsgegevens en handtekeningen van de tekenbevoegden. Met spoed een EH3-middel nodig? Daarvoor bieden wij een spoedprocedure. Bel hiervoor met onze klantenservice (085-0239330) of bekijk onze spoedprocedure pagina.

Waarvoor gebruik ik EH3?

Steeds meer online diensten vragen om eHerkenning op minimaal niveau 3. Zo heeft u EH3 nodig om in te kunnen loggen op het werkgeversportaal van UWV. Ook het indienen van de btw-aangifte bij de Belastingdienst gaat met eHerkenning op niveau 3. Maar denk ook aan het portaal van DUO, de Douane en bepaalde dienstverlening van Justis. Gebruik de zoekfunctie hiernaast om te controleren welk niveau u nodig heeft voor de dienst waar u wilt inloggen. 

Wat kost een EH3 middel?

Voor een eHerkenning EH3-middel betaalt u €41 voor 1 jaar en €89,85 voor 3 jaar (€29,95 per jaar). We zijn een van de voordeligste eHerkenning-aanbieders op de markt, inclusief fysieke identificatie bij uitgifte. Gebruikt u one-time passwords (OTP’s) in plaats van sms-codes? Dan kost een wachtwoordgenerator (OTP-device) €40 voor 3 jaar.