eHerkenning EH3: Veilige login voor ondernemers

Je bent hier:

Veilig en snel inloggen met een eHerkenningsmiddel EH3 bij de Belastingdienst, UWV en andere overheidsdiensten. 

EH3: eHerkenning op niveau 3

Met een eHerkenningsmiddel van We-ID krijgt u toegang tot de online diensten van ruim 500 verschillende overheidsinstellingen en bedrijven. Die dienstverleners vragen u steeds vaker om in te loggen met eHerkenning op niveau EH3. Dit is omdat EH3 op dit moment samen met EH4 het veiligste inlogmiddel is.

De face-2-facecontrole tijdens de aanvraag zorgt voor extra veiligheid. Hierdoor weten wij altijd dat de aanvrager werkzaam is voor de organisatie waar eHerkenning voor wordt aangevraagd. Kies daarom voor een EH3-middel. Hiermee logt u ook in op diensten met een lager betrouwbaarheidsniveau.

Wat kost een EH3-middel?

We-ID biedt eHerkenningsmiddelen aan met contracten voor 1 of 3 jaar. Voor een eHerkenning EH3-middel met een looptijd van 1 jaar betaalt u €41. Voor 3 jaar betaalt u  slechts €29,95 per jaar. Er zijn geen eenmalige kosten verbonden aan de aanvraag en uitgifte.

1 jaar

EH3
€41,- per jaar

Veel gebruikt voor:

  • UWV, DNB, Douane
  • Overlijdensaangifte

Aanvraag meerdere KvK's

1 jaar
Offerte aanvragen

Overzichtelijk uw medewerkers toegang geven tot een uitgebreide KVK-structuur.

We-ID biedt ook eHerkenningsmiddelen aan op niveau, EH2, EH2+ en EH4. U kunt kiezen voor contracten van 1 of 3 jaar. Voor meer informatie en een overzicht van al onze tarieven, kunt u onze tarievenpagina bekijken.

Wat is EH3?

Met EH3 bent u verzekerd van een beveiliging op het één na hoogste en meest toegankelijke niveau. Tijdens het aanvraagproces controleert We-ID de relatie tussen de aanvrager en het bedrijf aan de hand van de KvK-registratie. Persoonsgegevens worden op (klant)locatie gecontroleerd aan de hand van een origineel identiteitsbewijs samen met de face-2-face controle. Na uitgifte van het middel logt u in met een gebruikersnaam, wachtwoord en een sms-code of een pincode (via een token).

Waarvoor gebruik ik EH3?

Steeds meer online diensten vragen om eHerkenning op minimaal niveau 3. Zo heeft u EH3 nodig om in te kunnen loggen op het werkgeversportaal van UWV. Ook het indienen van de btw-aangifte bij de Belastingdienst gaat met eHerkenning op niveau 3. Maar denk ook aan het portaal van DUO, de Douane en bepaalde dienstverlening van Justis. Gebruik de zoekfunctie op onze website om te controleren welk niveau u nodig heeft voor de dienst waar u wilt inloggen.

Hoe vraag ik een EH3-middel aan?

De aanvraag van een eHerkenningsmiddel op niveau 3, doet u via de We-ID website. Het aanvraagproces doorloopt u volledig online. Nadat u de online aanvraag heeft afgerond, vragen wij u om gegevens van uw organisatie op te sturen zoals bekend bij de Kamer van Koophandel. Denk hierbij aan een digitaal gewaarmerkt uittreksel en persoonsgegevens en handtekeningen van de tekenbevoegden. Met spoed een EH3-middel nodig? Daarvoor bieden wij een spoedprocedure. Bel hiervoor met onze klantenservice (085-0239330) of bekijk onze spoedprocedure pagina.