eHerkenning spoedprocedure

Met spoed een werkend eHerkenningsmiddel of Ketenmachtiging nodig?
Met de spoedprocedures van We-ID kunt u binnen enkele dagen uw eHerkenningsmiddel gebruiken. 

Spoedprocedures

Aanvragen ingediend via een spoedprocedure verwerken wij nog dezelfde dag. Upload de aanvraag voor de spoedprocedure op werkdagen voor 14:00 uur. De volgende dag kunt u gebruikmaken van uw eHerkenningsmiddel en is het, afhankelijk van de wijze van uitgifte, al mogelijk om het eHerkenningsmiddel te activeren. Via deze spoedprocedure kunt u maximaal 3 middelen per KvK-nummer aanvragen of wijzigen.

Zo werkt het

  1. Vul het aanvraag- of wijzigingsformulier in. Vergeet de bijlagen niet, zoals een kopie van het gevraagde identiteitsbewijs (WID).
  2. Stuur het dossier niet op per post, maar onderteken het, scan het in en upload het via de knop hieronder naar We-ID. Hiermee gaat u akkoord met onze voorwaarden en tarieven.
  3. Heeft u de aanvraag correct en voor 14:00u op een werkdag verstuurd? Dan wordt het middel of de wijziging dezelfde dag nog verwerkt en de volgende dag, afhankelijk van de aanvraag, aangeboden bij PostNL of AMP.

Ketenmachtiging aanvraag versnellen

Bent u intermediair en wilt u dat wij met spoed een eerder ingediende Ketenmachtiging-overeenkomst verwerken? Vul dan onderstaand formulier in.

Let op: Dit formulier geldt alleen voor aanvragen die al zijn ingediend. U kunt in de Ketenmachtiging Beheermodule controleren of We-ID de overeenkomst al heeft ontvangen. 

Tarieven spoedverwerking

Zorg voor een complete en foutloze aanvraag via onze spoedformulieren. Foutieve aanvragen die we niet kunnen verwerken, brengen we ook in rekening.

Afhankelijk van het type spoedverwerking, hanteren wij de volgende tarieven:

  • Spoedverwerking gegarandeerd vandaag verwerken en de volgende dag, afhankelijk van de aanvraag, aangeboden bij PostNL of AMP: € 50,-
  • Spoedverwerking met inzet koerier: € 75,- + koerierskosten
  • Spoedverwerking zelf ophalen in Lelystad: € 75,-

Tarieven spoedprocedure voor ketenmachtigingen

  • Per dossier brengen we € 10,- in rekening bij de intermediair.

Bezorging koerier

  • Prijs per kilometer: € 0,66 (kilometers worden v.v. gerekend, vanaf het kantoor van We-ID in Lelystad)
  • Wacht- of uitgiftetijd: € 15,00 per kwartier (het eerste kwartier rekenen we niet)
  • Specifiek aflevertijdstip: € 42,50

Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw en onder voorbehoud van wijzigingen.

Wij helpen u graag

U kunt onze eHerkenning-supportafdeling ook telefonisch benaderen voor de afwikkeling van een spoedprocedure. Doorloop in dat geval de reguliere aanvraagprocedure en bel vervolgens het telefoonnummer 085-0239335.

Wij nemen vervolgens de mogelijkheden met u door zodat we uw aanvraag correct en snel kunnen afhandelen. Op deze manier kunt u bijvoorbeeld een eerder ingediende aanvraag met spoed behandelen.