eHerkenning EH2+: Veilige login voor ondernemers

Je bent hier:

Met een eHerkenningsmiddel van We-ID krijgt u toegang tot de online diensten van ruim 500 verschillende overheidsinstellingen en bedrijven. Maar wanneer vraagt u een eHerkenningsmiddel met betrouwbaarheidsniveau EH2+ aan?

EH2+: eHerkenning op niveau 2+

U kunt een eHerkenningsmiddel op niveau 2+ gebruiken voor toegang tot mijn.RVO.nl, het Zorgregister en de berichtenbox van Antwoord voor bedrijven, en voor het invullen van de digitale formulieren van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

EH2+ biedt net als EH2 een ‘basisbetrouwbaarheidsniveau’ Voor inloggen met EH2+ heeft u naast gebruikersnaam en wachtwoord echter ook nog een ‘tweede factor’ zoals een sms- of pincode nodig. Voor inloggen op de dienstverlening van de overheid wordt eHerkenning op eHerkenning EH3 echter steeds meer de standaard.

Wat kost een EH2+-middel?

We-ID biedt eHerkenningsmiddelen aan met contracten voor 1 of 3 jaar. Voor een eHerkenning EH2+-middel met een looptijd van 1 jaar betaalt u €19,75 euro. Voor 3 jaar bedraagt de prijs €48,- euro. Dat is slecht €16 euro per jaar! Er zijn geen eenmalige kosten verbonden aan de aanvraag en uitgifte.

1 jaar

EH2+
€19,75,- per jaar

Veel gebruikt voor:

  • Personenregister
  • RVO.nl

Aanvraag meerdere KvK's

1 jaar
Offerte aanvragen

Overzichtelijk uw medewerkers toegang geven tot een uitgebreide KVK-structuur.

We-ID biedt ook eHerkenningsmiddelen aan op niveau EH3 en EH4. U kunt kiezen voor contracten van 1 of 3 jaar. Voor meer informatie en een overzicht van al onze tarieven, kunt u onze tarievenpagina bekijken.

Wat is EH2+?

Net als eHerkenning EH2 biedt EH2+ een ‘basisbetrouwbaarheidsniveau’. Het grote verschil zit in het authenticatieproces. Het inlogproces bevat op niveau EH2+ namelijk een extra beveiliging. Op niveau 2+ moet u naast een gebruikersnaam en wachtwoord ook nog een sms- of pincode overleggen. De aanvraag en uitgifte van het EH2+-middel verlopen online. Voor de controle van de identiteit volstaat een kopie van een wettelijk identiteitsbewijs. 

Waarvoor gebruik ik EH2+?

EH2+ is breed te gebruiken. U kunt met EH2+ onder andere inloggen op mijn.rvo.nl en bij Berichtenbox voor bedrijven, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en diverse provinciale diensten. 

Maar let op: hier kan snel verandering in komen. Met een EH3-middel weet u zeker dat u ook in de toekomst nog kunt inloggen op de genoemde diensten. EH3 is samen met EH4 het veiligste inlogmiddel en daardoor steeds meer de standaard. U kunt met een EH3-middel ook inloggen op diensten met een lager niveau (EH2 en EH2+).  

Hoe vraag ik een EH2+-middel aan?

De aanvraag van een eHerkenningsmiddel op niveau 2+, doet u via de We-ID website. Het aanvraagproces doorloopt u volledig online. Nadat u de online aanvraag heeft afgerond, vragen wij u om gegevens van uw organisatie op te sturen zoals bekend bij de Kamer van Koophandel. Denk hierbij aan een digitaal gewaarmerkt uittreksel en persoonsgegevens en handtekeningen van de tekenbevoegden. Met spoed een EH2+-middel nodig? Daarvoor bieden wij een spoedprocedure. Bel hiervoor met onze klantenservice (085-0239330) of bekijk onze spoedprocedure pagina.