eHerkenning EH2+

Met een eHerkenningsmiddel van We-ID krijgt u toegang tot de online diensten van ruim 500 verschillende overheidsinstellingen en bedrijven. Maar wanneer vraagt u een eHerkenningsmiddel met betrouwbaarheidsniveau EH2+ aan? 

eHerkenning op niveau 2+

U kunt een eHerkenningsmiddel op niveau 2+ gebruiken voor toegang tot mijn.RVO.nl, het Zorgregister en de berichtenbox van Antwoord voor bedrijven, en voor het invullen van de digitale formulieren van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

EH2+ biedt net als EH2 een ‘basisbetrouwbaarheidsniveau’ Voor inloggen met EH2+ heeft u naast gebruikersnaam en wachtwoord echter ook nog een ‘tweede factor’ zoals een sms- of pincode nodig. Voor inloggen op de dienstverlening van de overheid wordt eHerkenning op eHerkenning EH3 echter steeds meer de standaard.

Gemeenten

Kamer van Koophandel

Zorgverzekeraars

Justitie

Nederlandse voedsel en warenautoriteit

EH2+ Tarieven

EH2+

1 jaar

€ 19,75

per jaar

Veel gebruikt voor:

Personenregister

RVO.nl

EH2+

3 jaar

€ 16,-

per jaar

Veel gebruikt voor:

Personenregister

RVO.nl

Aanvraag meerdere KvK's

Geef uw medewerkers toegang tot een uitgebreide KvK-structuur

2 of meer KvK-nummers

Complexe KvK structuur

Grotere organisaties

Wat is EH2+?

Net als eHerkenning EH2 biedt EH2+ een ‘basisbetrouwbaarheidsniveau’. Het grote verschil zit in het authenticatieproces. Het inlogproces bevat op niveau EH2+ namelijk een extra beveiliging. Op niveau 2+ moet u naast een gebruikersnaam en wachtwoord ook nog een sms- of pincode overleggen. De aanvraag en uitgifte van het EH2+-middel verlopen online. Voor de controle van de identiteit volstaat een kopie van een wettelijk identiteitsbewijs. 

Waarvoor gebruik ik EH2+?

EH2+ is breed te gebruiken. U kunt met EH2+ onder andere inloggen op mijn.rvo.nl en bij Berichtenbox voor bedrijven, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en diverse provinciale diensten. 

Maar let op: hier kan snel verandering in komen. Met een EH3-middel weet u zeker dat u ook in de toekomst nog kunt inloggen op de genoemde diensten. EH3 is samen met EH4 het veiligste inlogmiddel en daardoor steeds meer de standaard. U kunt met een EH3-middel ook inloggen op diensten met een lager niveau (EH2 en EH2+).  

Hoe vraag ik een EH2+-middel aan?

De aanvraag van een eHerkenningsmiddel op niveau 2+, doet u via de We-ID website. Het aanvraagproces doorloopt u volledig online. Nadat u de online aanvraag heeft afgerond, vragen wij u om gegevens van uw organisatie op te sturen zoals bekend bij de Kamer van Koophandel. Denk hierbij aan een digitaal gewaarmerkt uittreksel en persoonsgegevens en handtekeningen van de tekenbevoegden. Met spoed een EH2+-middel nodig? Daarvoor bieden wij een spoedprocedure. Bel hiervoor met onze klantenservice (085-0239330) of bekijk onze spoedprocedure pagina.

eHerkenning per rechtsvorm

Eenmanszaak

Vereniging

Maatschap

Publieksrechtelijke rechtspersoon

Organisaties zonder KvK

Stichting

Besloten Vennootschap (BV)

CV, NV, Coöoperatie

Vennootschap onder Firma (VOF)

Kerkgenootschap