eHerkenning niveau 2+ aanvragen

Je bent hier:

Steeds meer instanties vragen om eHerkenning op betrouwbaarheidsniveau 3 (EH3). Weet u zeker dat een EH2+ middel voor uw organisatie volstaat en heeft u het eHerkenningsmiddel bijvoorbeeld maar eenmalig nodig? Start dan de aanvraag EH2+ dan direct hier.

Zo vraagt u eHerkenning op
niveau 2+ aan

Met eHerkenning op betrouwbaarheidsniveau 2 plus (EH2+) heeft u nog toegang tot de dienstverlening van een aantal alle overheidsorganisaties en particuliere dienstverleners die zijn aangesloten op eHerkenning.

EH3 wordt echter steeds meer de standaard, als u zeker weet dat een eHerkenningsmiddel op niveau 2+ volstaat, of als u het middel maar éénmalig nodig heeft bekijk dan deze pagina voor meer informatie. Wij leggen u uit welke documenten u nodig heeft voor een aanvraag, hoelang het proces duurt en wat u uiteindelijk betaald voor het eHerkenning niveau 2+ middel. 

EH3 tarieven

Voor een eHerkenning EH2+-middel betaalt u 19,75 voor 1 jaar en 48,- voor 3 jaar. Maakt u gebruik van one-time passwords (OTP’s) in plaats van sms-codes? Dan betaalt u per wachtwoordgenerator (OTP-device) €40,- voor 3 jaar. 

1 jaar

EH2+
€19,75,- per jaar

Veel gebruikt voor:

  • Personenregister
  • RVO.nl

Aanvraag meerdere KvK's

1 jaar
Offerte aanvragen

Overzichtelijk uw medewerkers toegang geven tot een uitgebreide KVK-structuur.

We-ID biedt ook eHerkenningsmiddelen aan op niveau, EH2, EH3 en EH4. U kunt kiezen voor contracten van 1 of 3 jaar. Voor meer informatie en een overzicht van al onze tarieven, kunt u onze tarievenpagina bekijken.

Welke documenten zijn er nodig voor de aanvraag

Tijdens de online aanvraagprocedure vragen wij u om de KVK-gegevens van uw organisatie en om bijvoorbeeld een digitaal gewaarmerkt uittreksel van de KVK. Hiermee kunnen wij controleren of de gegevens correct zijn ingevoerd. Ook de gegevens van de personen voor wie u eHerkenning aanvraagt en een kopie van het wettelijk ID-bewijs van de wettelijke vertegenwoordiger(s) worden gevraagd om de aanvraag te kunnen voltooien. Zorg dat u deze gegevens en documenten bij de hand heeft voordat u de aanvraag start. 

Hoe snel is het EH3 middel te gebruiken

Is de aanvraag volledig en correct ingevuld? Na ontvangst per post verwerken wij de aanvraag gemiddeld binnen één week. Kunt u daar niet op wachten? Maak dan gebruik van de spoedprocedure. Documenten die op werkdagen voor 14.00 uur worden geüpload verwerken we dezelfde dag nog! 

Veelgestelde vragen over aanvragen EH2+

Met EH2+ kunt u niet meer inloggen op de portalen van de Belastingdienst. De Belastingdienst heeft voor vrijwel alle portalen het betrouwbaarheidsniveau opgehoogd naar eHerkenning niveau 3 (EH3). EH3-inlogmiddelen vraagt u aan via de website van We-ID. Gebruikt u eHerkenning enkel en alleen voor het indienen van belastingaangiften? Daarvoor is het speciale Belastingdienst eH3 middel. Dit middel is niet geschikt om in te loggen bij andere dienstverleners, houd hier rekening mee. 

Ook om in te loggen op het Werkgeversportaal van UWV heeft u eHerkenning op minimaal betrouwbaarheidsniveau 3 nodig met machtigingen voor diensten op het Werkgeversportaal. De reden voor dit niveau is omdat UWV werkt met diensten waarbij privacy en beveiliging van persoonsgegevens extra belangrijk zijn.

Let er tijdens de aanvraag voor niveau 3 op dat u het middel aanvraagt met uw achtcijferig KvK-nummer, en niet met een vestigingsnummer dat bestaat uit twaalf cijfers. Dit voorkomt problemen bij het inloggen! 

Een EH2+-inlogmiddel vraagt u aan hier direct aan. Hiermee kunt u bij de KVK bijvoorbeeld een jaarrekening deponeren of online registeren in het Handelsregister. Ons advies is echter om direct een middel op niveau 3 aan te schaffen, dit omdat EH3 steeds meer de standaard wordt voor overheidsinstellingen. 

Voor een aanvraag van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) heeft u eHerkenning op minimaal betrouwbaarheidsniveau 2+ (EH2+) nodig. EH3 wordt echter steeds breder geaccepteerd.

Bekijk of u het eHerkenningsmiddel 1-malig nodig heeft, anders zou ons advies zijn om direct een eHerkenningsmiddel op niveau 3 aan te schaffen. Hiermee kunt u naast de VOG aanvragen, dan ook op meer diensten inloggen die wel EH3 vragen.