eHerkenning EH3: Veilige login voor ondernemers

Je bent hier:

Veilig en snel inloggen met een eHerkenningsmiddel EH3 bij de Belastingdienst, UWV en andere overheidsdiensten. 

EH3 tarieven

1 jaar

EH3
€41,- per jaar

Veel gebruikt voor:

  • UWV, DNB, Douane
  • Overlijdensaangifte

Aanvraag meerdere KvK's

1 jaar
Offerte aanvragen

Overzichtelijk uw medewerkers toegang geven tot een uitgebreide KVK-structuur.

We-ID biedt ook eHerkenningsmiddelen aan op niveau, EH2, EH2+ en EH4. U kunt kiezen voor contracten van 1 of 3 jaar. Voor meer informatie en een overzicht van al onze tarieven, kunt u onze tarievenpagina bekijken.

Wat is eHerkenning?

eHerkenning is een gestandaardiseerd inlogsysteem waarop inmiddels ruim vierhonderd organisaties zijn aangesloten. Dat zijn met name overheidsinstanties, maar ook steeds meer publieke organisaties waaronder verzekeraars en pensioenuitvoerders.

eHerkenning kunt u vergelijken met DigiD, maar dan voor bedrijven. Ondernemers kunnen met een eHerkenningsmiddel bij aangesloten overheidsinstellingen en private dienstverleners inloggen en er vertrouwelijke gegevens mee uitwisselen. Hoe hoger het niveau van het middel, hoe meer gevoelige informatie u kunt uitwisselen.

Geen gedoe: met één digitale sleutel voortaan snel en efficiënt zaken doen.

Substantieel niveau: Met EH3 logt u in met een gebruikersnaam en wachtwoord, aangevuld met een sms-code of een pincode (via token). De relatie tussen de aanvrager en het bedrijf wordt tijdens het aanvraagproces gecontroleerd aan de hand van de Kamer van Koophandel-registratie. Persoonsgegevens worden gecontroleerd door op locatie het originele identiteitsbewijs te tonen.

eHerkenningsmiddel EH3

eHerkenning kent vijf betrouwbaarheidsniveaus. De dienstverlener waarmee u zaken wilt doen bepaalt met welk niveau u moet inloggen. Hoe hoger het niveau, hoe meer zekerheid de dienstverlener krijgt over uw online identiteit. Hierdoor kunt u meer online zaken regelen.

Steeds meer online diensten vragen om eHerkenning op minimaal niveau 3. Zo is EH3 bijvoorbeeld nodig om in te kunnen loggen op het werkgeversportaal van UWV. Ook het indienen van de btw-aangifte bij de Belastingdienst gaat met eHerkenning op niveau 3. 

Verschil met niveau 2+: extra veiligheidsmaatregelen in de controle van bevoegdheden en persoonsgegevens via origineel identiteitsbewijs op locatie.

EH3 middel aanvragen

Bij het aanvragen van een eHerkenningsmiddel EH3, kunt u kiezen voor een geldigheid van 1 of 3 jaar. Een EH3 eHerkenningsmiddel is ook te gebruiken voor diensten met een lager betrouwbaarheidsniveau, zo kunt u met 1 middel op verschillende diensten bij verschillende instanties inloggen. 

Uw eHerkenningsmiddel EH3 met spoed nodig?

Binnen enkele uren een werkend eHerkenningsmiddel nodig? Het kan met de spoedprocedure. Bel hiervoor met onze klantenservice: 085-0239330 of bekijk onze spoedprocedure pagina.