eHerkenning niveau 3 aanvragen

Je bent hier:

Met eHerkenning op betrouwbaarheidsniveau 3 (EH3) heeft u toegang tot de dienstverlening van bijna alle overheidsorganisaties en particuliere dienstverleners die zijn aangesloten op eHerkenning. Vraag hier direct uw EH3 middel aan.

Zo vraagt u eHerkenning op
niveau 3 aan

Met eHerkenning op betrouwbaarheidsniveau 3 (EH3) heeft u toegang tot de dienstverlening van bijna alle overheidsorganisaties en particuliere dienstverleners die zijn aangesloten op eHerkenning.

Een EH3-inlogmiddel aanvragen? Lees hier welke documenten u nodig heeft voor een aanvraag, hoelang het proces duurt en wat u uiteindelijk betaald voor het eHerkenning niveau 3 middel. Wilt u nog meer informatie over de EH3 aanvraag, bekijk dan hier ons uitgebreide stappenplan waarin elke stap van het aanvraagproces wordt uitgelegd. 

EH3 tarieven

Aan het gebruik van eHerkenning zijn kosten verbonden. Hoe hoog die kosten zijn, hangt af van het betrouwbaarheidsniveau en de looptijd van het contract. Voor een eHerkenning EH3-middel betaalt u €40,- voor 1 jaar en 89,85 voor 3 jaar. De fysieke identificatie bij uitgifte is bij de prijs inbegrepen. Loggen gebruikers in met one-time passwords (OTP’s) in plaats van sms-codes? Dan betaalt u per wachtwoordgenerator (OTP-device) €40,- voor 3 jaar. 

1 jaar

EH3
€41,- per jaar

Veel gebruikt voor:

  • UWV, DNB, Douane
  • Overlijdensaangifte

Aanvraag meerdere KvK's

1 jaar
Offerte aanvragen

Overzichtelijk uw medewerkers toegang geven tot een uitgebreide KVK-structuur.

We-ID biedt ook eHerkenningsmiddelen aan op niveau, EH2, EH2+ en EH4. U kunt kiezen voor contracten van 1 of 3 jaar. Voor meer informatie en een overzicht van al onze tarieven, kunt u onze tarievenpagina bekijken.

Welke documenten zijn er nodig voor de aanvraag

De aanvraag van een EH3-middel verloopt bij We-ID volledig online. Tijdens het aanvraagproces vragen wij u om de gegevens van uw organisatie zoals bekend bij de KVK, zoals een digitaal gewaarmerkt uittreksel, de persoonsgegevens van de mensen voor wie u eHerkenning aanvraagt en een handtekening en kopie van het wettelijk identiteitsbewijs van de wettelijke vertegenwoordiger(s). Zorg ervoor dat u bij aanvang van het aanvraagproces de benodigde gegevens en documenten bij de hand heeft. 

Hoe snel is het EH3 middel te gebruiken

Aanvragen voor nieuwe eHerkenningsmiddelen die correct en compleet zijn ingevuld, worden gemiddeld binnen één week verwerkt zodra de aanvragen door ons per post zijn ontvangen. Heeft u zo snel mogelijk een werkend eHerkenningsmiddel nodig? Dan kunt u de documenten op werkdagen voor 14.00 uur uploaden via de spoedprocedure. De aanvraag wordt dan dezelfde dag verwerkt. Wilt u exact weten welke stappen u dient te doorlopen voor het aanvragen van een EH3 middel, bekijk dan ons volledige stappenplan. 

Veelgestelde vragen over aanvragen EH3

De Belastingdienst werkt toe naar één portaal voor ondernemers: Mijn Belastingdienst Zakelijk. Loonaangifte doen kan dan alleen nog maar via dit portaal.Dat geldt ook voor de vennootschapsbelasting en de omzetbelasting. Op deze manier doet de Belastingdienst er zo veel mogelijk aan uw privacy beter te waarborgen.

Ondernemers hebben een eHerkenningsmiddel op niveau 3 (EH3) nodig om in te kunnen loggen op het nieuwe portaal. Dit is binnen eHerkenning het op één na hoogste betrouwbaarheidsniveau. Heeft u eHerkenning enkel en alleen nodig voor het indienen van aangiften bij de Belastingdienst? Dan kunt u gebruikmaken van het speciale Belastingdienst EH3-inlogmiddel. Dit middel is echter niet geschikt om in te loggen bij andere dienstverleners. 

Een werknemer ziek of beter melden via het werkgeversportaal van UWV? Of een ontslagaanvraag indienen, bezwaar maken en werknemersverzekeringen regelen? U heeft hiervoor een eHerkenningsmiddel op niveau 3 nodig. EH3 is binnen eHerkenning het op één na hoogste betrouwbaarheidsniveau.

Dit niveau is vereist bij diensten waarbij privacy en beveiliging extra aandacht nodig hebben. Zoals bij het online regelen van personeelszaken. Zonder een eHerkenningsmiddel op minimaal niveau 3 is inloggen op het werkgeversportaal van UWV niet mogelijk. Let wel op dat u het EH3-inlogmiddel aanvraagt met uw achtcijferig KVK-nummer, en niet met een vestigingsnummer dat bestaat uit twaalf cijfers. Anders kunt u niet inloggen! 

Een bedrijfsauto tijdelijk schorsen, laten slopen of overschrijven op een rechtspersoon? Dat regelt u allemaal door in te loggen op het zakelijk portaal van de Dienst Wegverkeer (RDW). Daarvoor heeft u eHerkenning op niveau 3 nodig.

Wilt u zelf een jaarrekening deponeren bij de KVK of online registeren in het Handelsregister? Dat kan door met eHerkenning in te loggen bij de KVK. De KVK accepteert nu nog eHerkenning op niveau 2 (EH2), maar niveau 3 (EH3) wordt meer en meer de standaard.

Voor een aanvraag van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) heeft u eHerkenning op minimaal betrouwbaarheidsniveau 2+ (EH2+) nodig. Steeds meer dienstverleners accepteren echter alleen nog eHerkenning op niveau 3 of hoger. 

Als u in de toekomst uw eHerkenningsmiddel voor meerdere instanties wilt gebruiken, is ons advies om direct een EH3-inlogmiddel aan te schaffen. Hiermee kunt u met de juiste machtiging ook een VOG aanvragen en gebruik maken van diensten die over zijn, of gaan op eHerkenning niveau 3.