eHerkenning niveau 3 aanvragen

Met eHerkenning op betrouwbaarheidsniveau 3 (EH3) heeft u toegang tot de dienstverlening van bijna alle overheidsorganisaties en particuliere dienstverleners die zijn aangesloten op eHerkenning. Vraag hier direct uw EH3 middel aan.

Zo vraagt u eHerkenning op
niveau 3 aan

Een EH3-inlogmiddel aanvragen? Lees hier welke documenten u nodig heeft voor een aanvraag, hoelang het proces duurt en wat u uiteindelijk betaald voor het eHerkenning niveau 3 middel. Wilt u nog meer informatie over de EH3 aanvraag, bekijk dan hier ons uitgebreide stappenplan waarin elke stap van het aanvraagproces wordt uitgelegd.

EH3 Tarieven

EH3

1 jaar

€ 41,-

per jaar

Veel gebruikt voor:

UWV, DNB, Douane

Overlijdensaangifte

EH3

3 jaar

€ 29,95

per jaar

Veel gebruikt voor:

UWV, DNB, Douane

Overlijdensaangifte

Aanvraag meerdere KvK's

Overzichtelijk uw medewerkers toegang geven tot een uitgebreide KVK-structuur.

Veel gebruikt voor:

2 of meer KvK-nummers

Complexe KvK structuur

Grotere organisaties

Welke documenten zijn er nodig voor de aanvraag

De aanvraag van een EH3-middel verloopt bij We-ID volledig online. Tijdens het aanvraagproces vragen wij u om de gegevens van uw organisatie zoals bekend bij de KVK, zoals een digitaal gewaarmerkt uittreksel, de persoonsgegevens van de mensen voor wie u eHerkenning aanvraagt en een handtekening en kopie van het wettelijk identiteitsbewijs van de wettelijke vertegenwoordiger(s). Zorg ervoor dat u bij aanvang van het aanvraagproces de benodigde gegevens en documenten bij de hand heeft. 

Hoe snel is het EH3 middel te gebruiken

Aanvragen voor nieuwe eHerkenningsmiddelen die correct en compleet zijn ingevuld, worden gemiddeld binnen één week verwerkt zodra de aanvragen door ons per post zijn ontvangen. Heeft u zo snel mogelijk een werkend eHerkenningsmiddel nodig? Dan kunt u de documenten op werkdagen voor 14.00 uur uploaden via de spoedprocedure. De aanvraag wordt dan dezelfde dag verwerkt. Wilt u exact weten welke stappen u dient te doorlopen voor het aanvragen van een EH3 middel, bekijk dan ons volledige stappenplan. 

Veelgestelde vragen over aanvragen EH3

Inloggen met eHerkenning EH3 bij de Belastingdienst

De Belastingdienst werkt toe naar één portaal voor ondernemers: Mijn Belastingdienst Zakelijk. Loonaangifte doen kan dan alleen nog maar via dit portaal.Dat geldt ook voor de vennootschapsbelasting en de omzetbelasting. Op deze manier doet de Belastingdienst er zo veel mogelijk aan uw privacy beter te waarborgen.

Ondernemers hebben een eHerkenningsmiddel op niveau 3 (EH3) nodig om in te kunnen loggen op het nieuwe portaal. Dit is binnen eHerkenning het op één na hoogste betrouwbaarheidsniveau. Heeft u eHerkenning enkel en alleen nodig voor het indienen van aangiften bij de Belastingdienst? Dan kunt u gebruikmaken van het speciale Belastingdienst EH3-inlogmiddel. Dit middel is echter niet geschikt om in te loggen bij andere dienstverleners. 

Inloggen met eHerkenning bij UWV

Een werknemer ziek of beter melden via het werkgeversportaal van UWV? Of een ontslagaanvraag indienen, bezwaar maken en werknemersverzekeringen regelen? U heeft hiervoor een eHerkenningsmiddel op niveau 3 nodig. EH3 is binnen eHerkenning het op één na hoogste betrouwbaarheidsniveau.

Dit niveau is vereist bij diensten waarbij privacy en beveiliging extra aandacht nodig hebben. Zoals bij het online regelen van personeelszaken. Zonder een eHerkenningsmiddel op minimaal niveau 3 is inloggen op het werkgeversportaal van UWV niet mogelijk. Let wel op dat u het EH3-inlogmiddel aanvraagt met uw achtcijferig KVK-nummer, en niet met een vestigingsnummer dat bestaat uit twaalf cijfers. Anders kunt u niet inloggen!

eHerkenning EH3 voor RDW

Een bedrijfsauto tijdelijk schorsen, laten slopen of overschrijven op een rechtspersoon? Dat regelt u allemaal door in te loggen op het zakelijk portaal van de Dienst Wegverkeer (RDW). Daarvoor heeft u eHerkenning op niveau 3 nodig.

Inloggen met eHerkenning niveau 3 bij de Kamer van Koophandel

Wilt u zelf een jaarrekening deponeren bij de KVK of online registeren in het Handelsregister? Dat kan door met eHerkenning in te loggen bij de KVK. De KVK accepteert nu nog eHerkenning op niveau 2 (EH2), maar niveau 3 (EH3) wordt meer en meer de standaard.

Wat als ik eHerkenning nodig heb voor het aanvragen van VOG's?

Voor een aanvraag van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) heeft u eHerkenning op minimaal betrouwbaarheidsniveau 2+ (EH2+) nodig. Steeds meer dienstverleners accepteren echter alleen nog eHerkenning op niveau 3 of hoger. 

Als u in de toekomst uw eHerkenningsmiddel voor meerdere instanties wilt gebruiken, is ons advies om direct een EH3-inlogmiddel aan te schaffen. Hiermee kunt u met de juiste machtiging ook een VOG aanvragen en gebruik maken van diensten die over zijn, of gaan op eHerkenning niveau 3.