eHerkenning EH4

Met een eHerkenningsmiddel van We-ID krijgt u toegang tot de online diensten van ruim 500 verschillende overheidsinstellingen en bedrijven. Voor een aanvraag EH4 heeft u een PKIoverheidscertificaat nodig meer informatie over dit certificaat en hoe u deze kunt aanvragen vindt u hier: Informatie PKIoverheidscertificaat. Heeft u deze al in bezit, vraag dan hieronder direct uw EH4 middel aan.

EH4: eHerkenning op niveau 4

EH4 is eHerkenning op het hoogste betrouwbaarheidsniveau.

Met een EH4-inlogmiddel heeft u toegang tot alle online diensten die zijn aangesloten op eHerkenning, ook de diensten die vragen om een eHerkenningsmiddel op bijvoorbeeld minimaal niveau 2+ en 3. Een EH4-inlogmiddel aanvragen? Wij leggen u graag uit waar u rekening mee dient te houden. 

Gemeenten

Kamer van Koophandel

Zorgverzekeraars

Justitie

EH4 Tarieven

EH4

1 jaar

€ 45,-

per jaar

Veel gebruikt voor:

Octrooiaanvragen

Jachtvergunningen

EH4

3 jaar

€ 30,-

per jaar

Veel gebruikt voor:

Octrooiaanvragen

Jachtvergunningen

Aanvraag meerdere KvK's

Overzichtelijk uw medewerkers toegang geven tot een uitgebreide KVK-structuur.

Wat is EH4?

Op eHerkenning niveau 4 worden de persoonsgegevens en de identiteit van zowel de wettelijk vertegenwoordiger, de machtigingenbeheerder als de gebruiker gecontroleerd. Dat gebeurt face-to-face, aan de hand van originele identiteitsbewijzen. Gebruikers loggen in met een Public Key Infrastructure (PKI)-certificaat. De combinatie van inloggen met een PKI-certificaat en de fysieke identiteitscontrole maakt EH4 tot het hoogste en veiligste niveau van eHerkenning. 

Waarvoor gebruik ik EH4?

Enkele gemeentelijke, provinciale en landelijke diensten vragen specifiek om EH4. Maar u heeft dit hoogste niveau ook nodig voor bijvoorbeeld octrooiaanvragen of het indienen van een gratieverzoek. Of als u een administratief beroep wilt instellen tegen de intrekking of weigering van een wapenverlof of jachtakte. 

Hoe vraag ik een EH4-middel aan?

De aanvraag van een eHerkenningsmiddel op niveau 4, doet u via de We-ID website. Voor de aanvraag van een eHerkenningsmiddel EH4 van We-ID heeft u een PKIoverheid-certificaat nodig.

PKI staat voor Public Key Infrastructure; een digitaal paspoort, waarmee u op een veilige manier online data kunt uitwisselen met onder andere overheidsinstanties en de Belastingdienst.

PKI is een internationale standaard als het gaat om ondertekening van gegevens en berichten. U kunt daarom op diverse manieren aan een PKI-certificaat komen. Voor de overheid is dat niet voldoende. De overheid stelt dat u een PKIoverheid certificaat nodig heeft. Een PKIoverheid certificaat is een regulier PKI-certificaat, maar dan uitgegeven door een Certificate Authority (CA) welke door de overheid bevoegd verklaard is. Zij moeten voldoen aan strenge eisen van de overheid.
Als u nog niet beschikt over een PKIoverheid certificaat, dan dient u deze eerst aan te vragen. In het bezit van een certificaat? Doorloop dan direct het aanvraagproces.

Met spoed een EH4-middel nodig? Daarvoor bieden wij een spoedprocedure. Bel hiervoor met onze klantenservice (085-0239330) of bekijk onze spoedprocedure pagina.