Inloggen met eHerkenning bij de Belastingdienst

De Belastingdienst werkt toe naar één portaal voor ondernemers: Mijn Belastingdienst Zakelijk. Bijvoorbeeld loonaangifte kan dan alleen via dit portaal.

Dat geldt ook voor de vennootschapsbelasting en de omzetbelasting. Op deze manier doet de Belastingdienst er zo veel mogelijk aan uw privacy beter te waarborgen. Ondernemers hebben een eHerkenningsmiddel op niveau 3 (EH3) nodig om in te kunnen loggen op het nieuwe portaal. Dit is binnen eHerkenning het op één na hoogste betrouwbaarheidsniveau.

Organisaties kunnen er eenvoudig voor zorgen dat medewerkers die niet meer in dienst zijn, geen toegang meer hebben tot online diensten namens de organisatie zoals Mijn Belastingdienst Zakelijk.

eHerkenning voor alleen Belastingaangiften

Heeft u eHerkenning alleen nodig voor het indienen van aangiften bij de Belastingdienst? Dan kunt u dit voortaan doen met ‘eHerkenning 3 Belastingdienst’.

Met dit speciale eHerkenningsmiddel voor de Belastingdienst, kunt u alleen inloggen op Mijn Belastingdienst Zakelijk om uw belastingaangiften te doen. Voor dit middel biedt de overheid per jaar €24,20 compensatie.  Let er dus wel op, dat u dit eHerkenningsmiddel alleen kunt gebruiken om in te loggen bij de Belastingdienst en niet bij andere (overheids)organisaties.

‘eHerkenning 3 Belastingdienst’ is goedkoper dan eHerkenning niveau 3 en u kunt daarbovenop compensatie aanvragen bij het RVO. Door de beperkingen op het middel kiezen klanten echter toch meer voor het reguliere eHerkenningsmiddel EH3.

Belastingdienst EH3: eHerkenning voor organisaties zonder KvK-nummer

Bent u verantwoordelijk voor uw eigen belastingaangelegenheden en maakt u deel uit van een bedrijf of organisatie die niet verplicht is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KVK)? Dan biedt eHerkenning de mogelijkheid om in te loggen op Mijn Belastingdienst Zakelijk via een andere weg, namelijk door het gebruik van een fiscaal nummer. 

Ketenmachtigingen

Sommige organisaties maken gebruik van professionele administratiesoftware, een tussenpersoon of intermediair om Belastingzaken te regelen. Hiervoor zijn de Ketenmachtigingen van We-ID geschikt. Met een Ketenmachtiging geeft een organisatie namelijk deze tussenpersoon of intermediair toestemming om namens betreffende organisatie in te loggen met eHerkenning. 

Niet alleen bij de Belastingdienst maar ook voor inloggen bij andere dienstverleners kan op deze manier gebruik worden gemaakt van eHerkenning. 

Houd er wel rekening mee, dat Ketenmachtigingen in dit geval alleen gebruikt kunnen worden met een regulier eHerkeninningsmiddel en niet met het Belastingdienst eHerkenningsmiddel. 

Wilt u meer weten over Ketenmachtigingen van We-ID, wij leggen het u graag uit.  

Tarieven

EH3 Belastingdienst

1 jaar

€ 25,-

per jaar

Alleen gebruikt voor:

Belastingdienst

EH3

3 jaar

29,95

per jaar

Veel gebruikt voor:

Belastingdienst

Douane

UWV, DUO

Aanvraag meerdere KvK’s

Geef uw medewerkers toegang tot een uitgebreide KvK-structuur

Veel gebruikt voor:

2 of meer KvK-nummers

Complexe KvK structuur

Grotere organisaties

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn eHerkenning niveau 3 omzetten naar eHerkenning 3 Belastingdienst?

In de Beheermodule van We-ID kan de beheerder van eHerkenning het EH3 middel omzetten naar een Belastingdienstmiddel EH3.

  1. Log in als beheerder in de We-ID Beheermodule.
    2. Ga naar de gebruiker waarvan u het middel wilt omzetten naar een Belastingdienstmiddel.
    3. Klik op het icoontje achter ‘type middel’.
    4. Kies in het scherm voor Belastingdienstmiddel.

Voor de omzetting brengen wij geen kosten in rekening. De compensatie wordt verstrekt door de overheid voor de komende 2 jaar en kan worden aangevraagd bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) via deze link.

Let op: er wordt per KVK slechts 1 maal compensatie gegeven ongeacht het aantal middelen dat bij dit KVK-nummer hoort

Ik heb eHerkenning 3 Belastingdienst, hoe krijg ik toegang tot de Beheermodule?

eHerkenning 3 Belastingdienst geeft helaas geen toegang tot de Beheermodule. Deze is alleen beschikbaar voor reguliere eHerkenningsmiddelen vanaf niveau 2+.

Hoe vraag ik compensatie aan voor mijn Belastingdienst eHerkenningsmiddel?

Compensatie aanvragen voor het beperkte eHerkenning 3 Belastingdienst kunt u doen op de website van het RVO.

Waarom kan ik geen compensatie aanvragen voor een regulier eHerkenningsmiddel 3 middel?

Met een regulier eHerkenningsmiddel op niveau 3 kunt u voor meer dan alleen de belastingdienst inloggen. Denk aan het UWV en het PMT. Klik hier voor een overzicht van alle dienstverleners die zijn aangesloten op het eHerkenningsstelsel. De compensatie geldt alleen voor een eHerkenningsmiddel 3 dat enkel gebruikt kan worden bij diensten van de belastingdienst.