Belastingdienst: eHerkenning 3

eHerkenning is een gestandaardiseerd inlogsysteem waarop inmiddels ruim vierhonderd organisaties zijn aangesloten. Dat zijn met name overheidsinstanties, maar ook steeds meer publieke organisaties waaronder verzekeraars en pensioenuitvoerders.

Het systeem kent drie betrouwbaarheidsniveaus: EH2+, EH3 en EH4. Steeds meer online diensten vragen om eHerkenning op minimaal eHerkenningsniveau 3. Zo is EH3 nodig om in te kunnen loggen op bijvoorbeeld het werkgeversportaal van UWV en het ondernemersportaal van de Belastingdienst. Dat laatste kan sinds kort echter ook met het ‘eHerkenning 3 Belastingdienstmiddel’.

Logt u namens uw organisatie alleen in bij de Belastingdienst en heeft u verder geen eHerkenning nodig? Wij leggen u graag uit wat u wel en niet met dit Belastingdienst eHerkenningsmiddel kunt doen. 

eHerkenning 3 Belastingdienstmiddel

Met eHerkenning 3 Belastingdienst kunt u inloggen op Mijn Belastingdienst Zakelijk voor o.a. btw-aangifte en loonaangifte. Het is goedkoper dan een regulier EH3-middel en de overheid compenseert de kosten. Deze compensatie kunt u, als u beschikt over een KvK-nummer, aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Let wel op:

  • U kunt niet inloggen bij andere eHerkenning-diensten zoals UWV, RDW en Douane Nederland.
  • Per KvK-nummer kunt u slechts één eHerkenning 3 Belastingdienstmiddel aanvragen.
  • Alleen natuurlijke personen die volledig bevoegd zijn voor de organisatie kunnen dit middel aanvragen en het persoonlijk gebruiken.

Regulier eHerkenningsmiddel EH3

Denkt u eHerkenning nodig te hebben voor meer dan alleen de Belastingdienst? Of kent EH3 Belastingdienst voor u teveel beperkingen? Dan raden we u aan om direct een ‘regulier’ EH3-middel aan te vragen. U kunt op een later moment het eHerkenning 3 Belastingdienstmiddel nog upgraden, maar dit neemt extra kosten met zich mee.

Wij raden u dan aan direct het reguliere eHerkenning niveau 3 middel aan te vragen. Dit EH3-middel is ook te gebruiken voor diensten met een lager betrouwbaarheidsniveau. Zo kunt u met één middel op verschillende diensten bij verschillende instanties inloggen.

 

 

EH3 Belastingdienst

1 jaar

€ 25,-

per jaar

Alleen gebruikt voor:

Belastingdienst

EH3

3 jaar

29,95

per jaar

Veel gebruikt voor:

Belastingdienst

Douane

UWV, DUO

Aanvraag meerdere KvK’s

Geef uw medewerkers toegang tot een uitgebreide KvK-structuur

Veel gebruikt voor:

2 of meer KvK-nummers

Complexe KvK structuur

Grotere organisaties