Belastingdienst: eHerkenning 3

Je bent hier:

Logt u namens uw organisatie in bij de Belastingdienst? Met ‘eHerkenning 3 Belastingdienst’ kunt u alleen inloggen bij de diensten van de Belastingdienst voor aangiften.

Wat is eHerkenning?

eHerkenning is een gestandaardiseerd inlogsysteem waarop inmiddels ruim vierhonderd organisaties zijn aangesloten. Dat zijn met name overheidsinstanties, maar ook steeds meer publieke organisaties waaronder verzekeraars en pensioenuitvoerders.

Het systeem kent vijf betrouwbaarheidsniveaus: EH2, EH2+, EH3 en EH4. Steeds meer online diensten vragen om eHerkenning op minimaal niveau 3. Zo is EH3 nodig om in te kunnen loggen op het werkgeversportaal van UWV en het ondernemersportaal van de Belastingdienst. Dat laatste kan sinds kort echter ook met het ‘eHerkenning 3 Belastingdienstmiddel’.

eHerkenning 3 Belastingdienstmiddel

Met eHerkenning 3 Belastingdienst logt u in op Mijn Belastingdienst Zakelijk. In dit portaal regelen ondernemers bijvoorbeeld de btw-aangifte, loonaangifte en aangifte vennootschapsbelasting.

Het eHerkenning 3 Belastingdienstmiddel is goedkoper dan een regulier EH3-middel. De overheid compenseert bovendien de kosten voor het gebruik van dit middel. Die compensatie kunt u aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

eHerkenning 3 Belastingdienstmiddel kent echter wel enkele beperkingen:

  • Met eHerkenning 3 Belastingdienst kunt u niet inloggen bij andere diensten die zijn aangesloten op eHerkenning, zoals het UWV, RDW en de Douane Nederland.
  • Per KvK-nummer kunt u slechts één eHerkenning 3 Belastingdienstmiddel aanvragen.
  • eHerkenning 3 Belastingdienstmiddel is alleen aan te vragen door natuurlijke personen die volledig bevoegd zijn voor de organisatie en het inlogaccount persoonlijk gebruiken.

Kies direct voor regulier EH3

Denkt u eHerkenning nodig te hebben voor meer dan alleen de Belastingdienst? Of kent EH3 Belastingdienst voor u teveel beperkingen? Dan raden we u aan om direct een ‘regulier’ EH3-middel aan te vragen. U kunt op een later moment het eHerkenning 3 Belastingdienstmiddel nog upgraden, maar dit neemt extra kosten met zich mee.

Wij raden u dan aan direct het reguliere eHerkenning niveau 3 middel aan te vragen. Dit EH3-middel is ook te gebruiken voor diensten met een lager betrouwbaarheidsniveau. Zo kunt u met één middel op verschillende diensten bij verschillende instanties inloggen.

EH3 Tarieven

3 jaar

EH3 Belastingdienst

€20,- per jaar

Alleen te gebruiken bij:

  • Belastingdienst

We-ID Beheermodule

Beheer uw middelen online

Offerte Vanaf EH2+

Met de Beheermodule kunt u zelf online machtigingen toevoegen, wijzigen, beëindigen, schorsen, activeren of verlengen.

We-ID biedt ook eHerkenningsmiddelen aan op niveau EH2, EH2+ en EH4. U kunt kiezen voor contracten van 1 of 3 jaar. Voor meer informatie en een overzicht van al onze tarieven, kunt u onze tarievenpagina bekijken.