16-12-2020

Uitfasering EH1: eH1 verdwijnt definitief op 1 juli 2021

EH1 verdwijnt definitief op 1 juli 2021

Het uitfaseren van het eHerkenningsmiddel niveau 1 maakt deel uit van de Wet digitale overheid (WDO). Door de invoering van de Wdo is het vanaf 1 juli 2021 niet meer mogelijk is om in te loggen met eHerkenning niveau 1. Dit besluit is tijdig genomen, zodat er genoeg ruimte is om het betrouwbaarheidsniveau voor die tijd te verhogen.

Betrouwbaarheidsniveau’s van eHerkenning

Er zijn op dit moment vijf niveaus waarop eHerkenningsmiddelen uitgegeven worden. Niveau 1 is daarvan het laagste betrouwbaarheidsniveau. Dit houdt in dat men kan inloggen met slechts een gebruikersnaam en wachtwoord. Deze relatief eenvoudige manier van inloggen wordt met ingang van de Wet digitale overheid beschouwd als niet voldoende veilig voor overheidsdienstverlening en publieke dienstverleners en zal daarom worden afgeschaft. Het ministerie van BZK heeft aangegeven toe te willen werken naar minimaal twee-factorauthenticatie. Dat is mogelijk vanaf niveau 2+ (eh2+).

Verhoog tijdig uw eHerkenningsmiddel

Om te voorkomen dat u straks niet meer kunt inloggen met uw eHerkenningsmiddel eH1, raden wij u aan om deze tijdig te verhogen. De meeste dienstverleners zullen overgaan op betrouwbaarheidsniveau 3 (EH3). Betrouwbaarheidsniveau 3 wordt gezien als voldoende veilig om bij overheidsinstanties in te loggen. Met EH3 logt u in met een gebruikersnaam en wachtwoord, aangevuld met een sms-code of een pincode. Om gebruik te kunnen gaan maken van EH3 is er een fysieke identificatie nodig. We-ID begeleidt en adviseert u in dit gehele proces zodat u zorgeloos kunt blijven inloggen!

Uw huidige eHerkenningsmiddel upgraden? Bekijk hier hoe u dat kunt doen.

(Dit is een oud bericht en niet meer van toepassing)

Vragen over het aanvragen van uw eHerkenningsmiddel? Neem contact op met onze klantenservice of bekijk de veelgestelde vragen.

Ook interessant

Mijn Kadaster stapt over op eHerkenning: Wat betekent dit voor u?

Mijn Kadaster stapt over op eHerkenning: Wat betekent dit voor u?

Mijn Kadaster stapt over op eHerkenning: Wat betekent dit voor u? Per 1 juli gaat Mijn Kadaster over op eHerkenning als inlogmethode. Dit is een belangrijke wijziging voor iedereen die de online diensten van het Kadaster gebruikt. We leggen hier kort uit wat u moet...

UWV Mijn Gegevensdiensten vanaf 14 juni 2024 alleen nog EH4

UWV Mijn Gegevensdiensten vanaf 14 juni 2024 alleen nog EH4

eHerkenning biedt toegang tot ‘Mijn Gegevensdiensten’ van UWV op niveau EH4 Het UWV portaal “Mijn Gegevensdiensten” zal vanaf 14 juni 2024 alleen nog maar toegankelijk zijn met een eHerkenningsmiddel op niveau 4 (EH4). Dit besluit is gemaakt op basis van toetsing...