Veilig en snel
Goedkoopste in de markt
Advies op maat

16-12-2020

Uitfasering EH1: eH1 verdwijnt definitief op 1 juli 2021

EH1 verdwijnt definitief op 1 juli 2021

Het uitfaseren van het eHerkenningsmiddel niveau 1 maakt deel uit van de Wet digitale overheid (WDO). Door de invoering van de Wdo is het vanaf 1 juli 2021 niet meer mogelijk is om in te loggen met eHerkenning niveau 1. Dit besluit is tijdig genomen, zodat er genoeg ruimte is om het betrouwbaarheidsniveau voor die tijd te verhogen.

Betrouwbaarheidsniveau’s van eHerkenning

Er zijn op dit moment vijf niveaus waarop eHerkenningsmiddelen uitgegeven worden. Niveau 1 is daarvan het laagste betrouwbaarheidsniveau. Dit houdt in dat men kan inloggen met slechts een gebruikersnaam en wachtwoord. Deze relatief eenvoudige manier van inloggen wordt met ingang van de Wet digitale overheid beschouwd als niet voldoende veilig voor overheidsdienstverlening en publieke dienstverleners en zal daarom worden afgeschaft. Het ministerie van BZK heeft aangegeven toe te willen werken naar minimaal twee-factorauthenticatie. Dat is mogelijk vanaf niveau 2+ (eh2+).

Verhoog tijdig uw eHerkenningsmiddel

Om te voorkomen dat u straks niet meer kunt inloggen met uw eHerkenningsmiddel eH1, raden wij u aan om deze tijdig te verhogen. De meeste dienstverleners zullen overgaan op betrouwbaarheidsniveau 3 (EH3). Betrouwbaarheidsniveau 3 wordt gezien als voldoende veilig om bij overheidsinstanties in te loggen. Met EH3 logt u in met een gebruikersnaam en wachtwoord, aangevuld met een sms-code of een pincode. Om gebruik te kunnen gaan maken van EH3 is er een fysieke identificatie nodig. We-ID begeleidt en adviseert u in dit gehele proces zodat u zorgeloos kunt blijven inloggen!

Uw huidige eHerkenningsmiddel upgraden? Bekijk hier hoe u dat kunt doen.

(Dit is een oud bericht en niet meer van toepassing)

Vragen over het aanvragen van uw eHerkenningsmiddel? Neem contact op met onze klantenservice of bekijk de veelgestelde vragen.

Ook interessant

Inloggen met eHerkenning op Werk.nl

Inloggen met eHerkenning op Werk.nl

Vanaf 24 juni 2023 is het alleen nog maar mogelijk om in te loggen met eHerkenning op werk.nl.  Om in te kunnen loggen met eHerkenning op de portalen van UWV heeft u een eHerkenningsmiddel nodig op minimaal betrouwbaarheidsniveau 3 (EH3). Er zijn 2 diensten...

Vernieuwde We-ID website

Vernieuwde We-ID website

Met trots presenteren wij u de vernieuwde We-ID website. We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om onze website te verbeteren en zo onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.  We-ID is een platform dat mensen helpt bij het beheren van hun digitale...