VOG aanvragen vanaf 1 juli 2021 met EH2+

.
Gepubliceerd op: 15 april 2021

 

Door het uitfaseren van eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau 1 (EH1), verhoogt nu ook Dienst Justis het niveau voor het aanvragen van VOG’s naar een hoger niveau, namelijk betrouwbaarheidsniveau 2+ (EH2+). Op 1 juli 2021 heeft u dus minimaal EH2+ nodig om via MijnJustis een digitale VOG-aanvraag klaar te zetten. 


Verhoog tijdig uw 
eHerkenningsmiddel en zorg voor de juiste machtigingen 

Om te voorkomen dat u straks niet meer kunt inloggen bij Dienst Justis raden wij u aan om uw eHerkenningsmiddel tijdig te verhogen. Voor het aanvragen van een EH2+ middel dient u namelijk een aantal extra gegevens aan te leveren om de aanvraag te kunnen voltooien. Nadat uw eHerkenningsmiddel is geactiveerd, moet deze voorzien worden van de juiste machtiging. De beheerder van uw organisatie kan deze machtiging koppelen aan uw eHerkenningsmiddel 

Bij het aanvragen van een EH2+ middel, krijgt een beheerder van uw organisatie automatisch een We-ID Beheermodule. Hierin kunnen machtigingen gemakkelijk online worden toegekend. 

Via onderstaande button kunt u meer informatie vinden over hoe u kunt upgraden en direct uw huidige eHerkenningsmiddel upgraden.  

Voor vragen kunt u contact opnemen met onze klantenservice of bekijk de veelgestelde vragen.