15-04-2021

Aanvraag VOG 2021: Betrouwbaarheidsniveau wordt EH2+

VOG aanvragen vanaf 1 juli 2021 met EH2+

Door het uitfaseren van eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau 1 (EH1), verhoogt nu ook Dienst Justis het niveau voor het aanvragen van VOG’s naar een hoger niveau, namelijk betrouwbaarheidsniveau 2+ (EH2+). Op 1 juli 2021 heeft u dus minimaal EH2+ nodig om via MijnJustis een digitale VOG-aanvraag klaar te zetten. 


Verhoog tijdig uw 
eHerkenningsmiddel en zorg voor de juiste machtigingen 

Om te voorkomen dat u straks niet meer kunt inloggen bij Dienst Justis raden wij u aan om uw eHerkenningsmiddel tijdig te verhogen. Voor het aanvragen van een EH2+ middel dient u namelijk een aantal extra gegevens aan te leveren om de aanvraag te kunnen voltooien. Nadat uw eHerkenningsmiddel is geactiveerd, moet deze voorzien worden van de juiste machtiging. De beheerder van uw organisatie kan deze machtiging koppelen aan uw eHerkenningsmiddel.  

Bij het aanvragen van een EH2+ middel, krijgt een beheerder van uw organisatie automatisch een We-ID Beheermodule. Hierin kunnen machtigingen gemakkelijk online worden toegekend. 

Via onderstaande button kunt u meer informatie vinden over hoe u kunt upgraden en direct uw huidige eHerkenningsmiddel upgraden.  

(Dit is een oud bericht en niet meer van toepassing.)

Vragen over het aanvragen van uw eHerkenningsmiddel? Neem contact op met onze klantenservice of bekijk de veelgestelde vragen.

Ook interessant

Mijn Kadaster stapt over op eHerkenning: Wat betekent dit voor u?

Mijn Kadaster stapt over op eHerkenning: Wat betekent dit voor u?

Mijn Kadaster stapt over op eHerkenning: Wat betekent dit voor u? Per 1 juli gaat Mijn Kadaster over op eHerkenning als inlogmethode. Dit is een belangrijke wijziging voor iedereen die de online diensten van het Kadaster gebruikt. We leggen hier kort uit wat u moet...

UWV Mijn Gegevensdiensten vanaf 14 juni 2024 alleen nog EH4

UWV Mijn Gegevensdiensten vanaf 14 juni 2024 alleen nog EH4

eHerkenning biedt toegang tot ‘Mijn Gegevensdiensten’ van UWV op niveau EH4 Het UWV portaal “Mijn Gegevensdiensten” zal vanaf 14 juni 2024 alleen nog maar toegankelijk zijn met een eHerkenningsmiddel op niveau 4 (EH4). Dit besluit is gemaakt op basis van toetsing...