Veilig en snel
Goedkoopste in de markt
Advies op maat

15-04-2021

Aanvraag VOG 2021: Betrouwbaarheidsniveau wordt EH2+

VOG aanvragen vanaf 1 juli 2021 met EH2+

Door het uitfaseren van eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau 1 (EH1), verhoogt nu ook Dienst Justis het niveau voor het aanvragen van VOG’s naar een hoger niveau, namelijk betrouwbaarheidsniveau 2+ (EH2+). Op 1 juli 2021 heeft u dus minimaal EH2+ nodig om via MijnJustis een digitale VOG-aanvraag klaar te zetten. 


Verhoog tijdig uw 
eHerkenningsmiddel en zorg voor de juiste machtigingen 

Om te voorkomen dat u straks niet meer kunt inloggen bij Dienst Justis raden wij u aan om uw eHerkenningsmiddel tijdig te verhogen. Voor het aanvragen van een EH2+ middel dient u namelijk een aantal extra gegevens aan te leveren om de aanvraag te kunnen voltooien. Nadat uw eHerkenningsmiddel is geactiveerd, moet deze voorzien worden van de juiste machtiging. De beheerder van uw organisatie kan deze machtiging koppelen aan uw eHerkenningsmiddel.  

Bij het aanvragen van een EH2+ middel, krijgt een beheerder van uw organisatie automatisch een We-ID Beheermodule. Hierin kunnen machtigingen gemakkelijk online worden toegekend. 

Via onderstaande button kunt u meer informatie vinden over hoe u kunt upgraden en direct uw huidige eHerkenningsmiddel upgraden.  

(Dit is een oud bericht en niet meer van toepassing.)

Vragen over het aanvragen van uw eHerkenningsmiddel? Neem contact op met onze klantenservice of bekijk de veelgestelde vragen.

Ook interessant

Inloggen met eHerkenning op Werk.nl

Inloggen met eHerkenning op Werk.nl

Vanaf 24 juni 2023 is het alleen nog maar mogelijk om in te loggen met eHerkenning op werk.nl.  Om in te kunnen loggen met eHerkenning op de portalen van UWV heeft u een eHerkenningsmiddel nodig op minimaal betrouwbaarheidsniveau 3 (EH3). Er zijn 2 diensten...

Vernieuwde We-ID website

Vernieuwde We-ID website

Met trots presenteren wij u de vernieuwde We-ID website. We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om onze website te verbeteren en zo onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.  We-ID is een platform dat mensen helpt bij het beheren van hun digitale...