UWV: Met eHerkenning inloggen op het werkgeversportaal

Een werknemer ziek of beter melden via het werkgeversportaal van UWV? Of een ontslagaanvraag indienen, bezwaar maken en werknemersverzekeringen regelen?

Voor al deze zaken heeft u eHerkenning op betrouwbaarheidsniveau EH3 nodig.

EH3 is binnen eHerkenning het op één na hoogste betrouwbaarheidsniveau. Dit niveau is vereist bij diensten waarbij privacy en beveiliging extra aandacht nodig hebben. Zoals bij het online regelen van personeelszaken. Zonder een eHerkenningsmiddel op minimaal niveau 3 is inloggen op het werkgeversportaal van UWV niet mogelijk. Omdat eHerkenning persoonsgebonden is, hebben alle medewerkers die het werkgeversportaal gebruiken zo’n middel nodig. Zij moeten eHerkenning aanvragen samen met de persoon die binnen uw organisatie eHerkenning beheert.

Ketenmachtigingen

Sommige organisaties maken gebruik van een tussenpersoon of intermediair om in te loggen bij UWV. Zo kunnen zij bijvoorbeeld een WAZO inzien of melden of zaken regelen voor mensen in de Ziektewet. Hiervoor zijn de Ketenmachtigingen van We-ID geschikt. Met een Ketenmachtiging geeft een organisatie namelijk deze tussenpersoon of intermediair toestemming om namens betreffende organisatie in te loggen met eHerkenning. 

Niet alleen bij UWV maar ook voor inloggen bij andere dienstverleners kan op deze manier gebruik worden gemaakt van eHerkenning. 

Let op: Geef tijdens de aanvraag aan dat u zich wilt machtigen voor de online diensten van het UWV. Anders kunt u geen gebruik maken van het werkgeversportaal. Dit geldt echter alleen voor de ketenmachtigingen.

Wilt u meer weten over Ketenmachtigingen van We-ID, wij leggen het u graag uit.  

EH3 Tarieven

EH2+

3 jaar

€ 16,-

per jaar

Veel gebruikt voor:

Personen register

Mijn.RVO.nl

EH3

3 jaar

29,95

per jaar

Veel gebruikt voor:

Belastingdienst

Douane

UWV, DUO

Aanvraag meerdere KvK's

Geef uw medewerkers toegang tot een uitgebreide KVK-structuur.

Veel gebruikt voor:

2 of meer KvK-nummers

Complexe KvK structuur

Grotere organisaties