eHerkenning voor een maatschap

Je bent hier:

Heeft u een maatschap en eHerkenning nodig voor het doen van bijvoorbeeld een BTW-aanvraag bij de Belastingdienst? Wij leggen u graag uit wat u het beste kunt doen.

eHerkenning voor maatschappen

Heeft u een maatschap? Dan kunt u niet zonder eHerkenning. Met deze digitale sleutel heeft u toegang tot de online diensten van ruim 500 verschillende overheidsinstellingen en steeds meer particuliere dienstverleners. 

Hebben maatschappen EH3 nodig?

Dienstverleners vragen steeds vaker om eHerkenning op betrouwbaarheidsniveau 3 (EH3). Zonder minimaal EH3 is het bijvoorbeeld niet mogelijk om in te loggen op Mijn Belastingdienst Zakelijk voor uw btw-aangifte.

Kiest u voor eHerkenning? Ons advies is om direct een eHerkenningsmiddel op niveau 3 aan te vragen. Zo voorkomt u dat u voor een gesloten digitale deur staat.

Waarom kan ik het beste EH3 aanvragen?

Op eHerkenning EH3 worden uw persoonsgegevens op locatie gecontroleerd aan de hand van een wettelijk identificatiemiddel. Dit wordt ook wel de face 2 face controle genoemd. Na uitgifte van het middel logt u in met een gebruikersnaam, wachtwoord en een ‘tweede factor’ zoals een sms-code of een pincode.

Zo weet de dienstverlener zeker dat u het bent, en beperkt u als eenmanszaak het risico op identiteitsfraude. Om namens uw maatschap in te loggen heeft een fraudeur namelijk niet genoeg aan een gestolen of gekraakt wachtwoord.

Hoe vraag ik als maatschap eHerkenning aan?

Als maatschap werkt de aanvraag van eHerkenning hetzelfde als de reguliere aanvraag. Met spoed een EH3-middel nodig? Daarvoor bieden wij een spoedprocedure. Bel hiervoor met onze klantenservice (085-0239330) of bekijk onze spoedprocedure pagina

Levert u het identiteitsbewijs of het rijbewijs aan, houd u er dan rekening mee dat u een kopie van de voor- én achterkant meestuurt. Hierop staat namelijk het burgerservicenummer. Bij een paspoort is de voorkant voldoende. Bekijk hier hoe u het identiteitsbewijs op een veilige en correcte manier kunt aanleveren.