eHerkenning voor Kerkgenootschappen

Je bent hier:

eHerkenning gebruiken als Kerkgenootschap, dat kan! Wij leggen u graag uit hoe.

eHerkenning voor kerkgenootschappen

Steeds meer zaken worden online geregeld. eHerkenning is de digitale sleutel die toegang biedt tot de diensten van meer dan 500 verschillende overheidsorganisaties en particuliere dienstverleners. Ook kerken loggen in met eHerkenning, en steeds vaker op betrouwbaarheidsniveau (EH3). 

Hebben kerken EH3 nodig?

Een kerk met personeel in dienst heeft EH3 nodig voor de toegang tot het werkgeversportaal van het UWV of om de aangifte loonheffingen in te dienen via Mijn Belastingdienst Zakelijk. Maar denk ook aan het aanvragen van subsidies of een Verklaring omtrent het Gedrag (VOG). Ook dat gaat via eHerkenning op betrouwbaarheidsniveau 3. 

Hoe vraag ik voor een kerkgenootschap eHerkenning aan?

De aanvraag van eHerkenning hetzelfde als de reguliere aanvraag. Met spoed een EH3-middel? Daarvoor bieden wij een spoedprocedure. Bel hiervoor met onze klantenservice (085-0239330) of bekijk onze spoedprocedure pagina.

Levert u het identiteitsbewijs of het rijbewijs aan, houd u er dan rekening mee dat u een kopie van de voor- én achterkant meestuurt. Bij een paspoort is de voorkant voldoende. Bekijk hier hoe u het identiteitsbewijs op een veilige en correcte manier kunt aanleveren.

Waar moet ik op letten tijdens de aanvraag?

eHerkenning is alleen mogelijk met een inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Ook geldt er een speciale aanvraagprocedure met extra controles. U dient een ‘verklaring rechtspersoonlijkheid’ te overleggen waarin de bevoegde personen staan vermeld en een invulformulier voor de identificatie van de bevoegde personen. Deze procedure is nodig omdat de KVK geen namen publiceert van kerkbestuurders en kerkleden.