Ketenmachtigingen van eHerkenning heeft 2 nieuwe functionaliteiten.

.
Gepubliceerd op: 13 april 2022

Naast het leveren van het KvK-nummer, zal eHerkenning bij een ketenmachtiging ook de bedrijfsnaam van de intermediair gaan uitleveren. Een dienstverlener krijgt hierdoor uitgebreidere informatie te zien over welke organisatie er op de dienst heeft ingelogd.

Wat betekent dit voor de dienstverlener?

Zoals genoemd zal naast het KvK-nummer van de intermediair, ook de bedrijfsnaam doorgegeven worden. Hierdoor kan een dienstverlener uitgebreidere informatie geven over welke organisatie er namens de belanghebbende heeft ingelogd. Voor deze nieuwe functionaliteit is echter geen wijziging in het koppelvlak nodig.

De tweede nieuwe functionaliteit is bedoeld om het toekomstige beheer en gebruik van ketenmachtigingen te vereenvoudigen. Deze nieuwe functionaliteit is vooral van toepassing op machtigingenbeheerders en gebruikers werkzaam bij een intermediair. Door bij registratie of een uitvraag de machtiging van de intermediair automatisch te vergelijken met de machtigingen van de belanghebbende, ontstaat duidelijkheid over eventuele afwijkingen.

Wat betekent dit voor de gebruiker? 

Door deze machtigingen automatisch te vergelijken, kunnen foutjes eerder worden gevonden en daardoor sneller worden opgelost. Met deze nieuwe functionaliteit kan er betere service worden verleend aan klanten die het ketenmachtigen proces doorlopen.

Meer informatie? 

Bekijk de We-ID Ketenmachtigingen pagina, neem contact op met sales@we-id.nl of bekijk de veelgestelde vragen