04-09-2023

Let op: eHerkenning phishing mail in omgang

Er zijn op dit moment phishing-e-mails in de omgang die beweren afkomstig te zijn van de merknaam eHerkenning en waarin wordt gezegd dat u een EH4 aanvraag moet indienen. Dit is een valse e-mail. Wij willen u hier graag op attenderen omdat phishing-e-mails bedrieglijk echt kunnen lijken en bedoeld zijn om persoonlijke informatie, inloggegevens of financiële gegevens van nietsvermoedende slachtoffers te stelen.

Wij willen u er op op wijzen, dat er nooit e-mails worden verzonden onder alleen de merknaam eHerkenning. Er zal altijd vanuit We-ID of een andere leverancier gemaild worden. Zelfs dan dient u goed op te letten op de inhoud van de mail. Wij leggen u graag uit welke stappen u kunt volgen als u een verdachte e-mail ontvangt:

  1. Controleer de afzender: Kijk naar het e-mailadres van de afzender. Phishing-e-mails gebruiken vaak vervalste of verdachte e-mailadressen. Vergelijk dit met het officiële e-mailadres van We-ID of een andere eHerkenningsleverancier.
  2. Controleer de inhoud: Let op grammaticale fouten, spelfouten en ongewone verzoeken in de e-mail. Phishing-e-mails bevatten vaak taal- of stijlfouten.
  3. Klik niet op links: Klik nooit op links of download geen bijlagen in verdachte e-mails. Deze links kunnen leiden naar vervalste websites of malware verspreiden.
  4. Neem contact op: Als u twijfelt over de legitimiteit van de e-mail, neem dan contact op met de officiële klantenservice van We-ID of de organisatie waarmee de e-mail lijkt te zijn verbonden. Gebruik hiervoor de contactgegevens die u al hebt, niet die in de verdachte e-mail.
  5. Meld de phishing-e-mail: Veel e-mailproviders bieden de mogelijkheid om verdachte e-mails als phishing te markeren. Hierdoor kunnen ze worden geanalyseerd en geblokkeerd om anderen te beschermen.
  6. Wijzig wachtwoorden: Als u denkt dat uw inloggegevens zijn gecompromitteerd, wijzig dan onmiddellijk uw wachtwoorden voor de betrokken accounts.
  7. Wees voorzichtig met persoonlijke informatie: Geef nooit persoonlijke of financiële informatie via e-mail, vooral niet als u twijfelt aan de legitimiteit van de afzender.

Het is altijd beter om voorzichtig te zijn en verdachte e-mails serieus te nemen. Phishing-aanvallen kunnen schadelijke gevolgen hebben als u niet waakzaam bent.

Onderstaand een voorbeeld van de e-mail die op dit moment wordt verzonden. Deze is dus niet echt.

Ook interessant