04-09-2023

Let op: eHerkenning phishing mail in omgang

Er zijn op dit moment phishing-e-mails in de omgang die beweren afkomstig te zijn van de merknaam eHerkenning en waarin wordt gezegd dat u een EH4 aanvraag moet indienen. Dit is een valse e-mail. Wij willen u hier graag op attenderen omdat phishing-e-mails bedrieglijk echt kunnen lijken en bedoeld zijn om persoonlijke informatie, inloggegevens of financiële gegevens van nietsvermoedende slachtoffers te stelen.

Wij willen u er op op wijzen, dat er nooit e-mails worden verzonden onder alleen de merknaam eHerkenning. Er zal altijd vanuit We-ID of een andere leverancier gemaild worden. Zelfs dan dient u goed op te letten op de inhoud van de mail. Wij leggen u graag uit welke stappen u kunt volgen als u een verdachte e-mail ontvangt:

  1. Controleer de afzender: Kijk naar het e-mailadres van de afzender. Phishing-e-mails gebruiken vaak vervalste of verdachte e-mailadressen. Vergelijk dit met het officiële e-mailadres van We-ID of een andere eHerkenningsleverancier.
  2. Controleer de inhoud: Let op grammaticale fouten, spelfouten en ongewone verzoeken in de e-mail. Phishing-e-mails bevatten vaak taal- of stijlfouten.
  3. Klik niet op links: Klik nooit op links of download geen bijlagen in verdachte e-mails. Deze links kunnen leiden naar vervalste websites of malware verspreiden.
  4. Neem contact op: Als u twijfelt over de legitimiteit van de e-mail, neem dan contact op met de officiële klantenservice van We-ID of de organisatie waarmee de e-mail lijkt te zijn verbonden. Gebruik hiervoor de contactgegevens die u al hebt, niet die in de verdachte e-mail.
  5. Meld de phishing-e-mail: Veel e-mailproviders bieden de mogelijkheid om verdachte e-mails als phishing te markeren. Hierdoor kunnen ze worden geanalyseerd en geblokkeerd om anderen te beschermen.
  6. Wijzig wachtwoorden: Als u denkt dat uw inloggegevens zijn gecompromitteerd, wijzig dan onmiddellijk uw wachtwoorden voor de betrokken accounts.
  7. Wees voorzichtig met persoonlijke informatie: Geef nooit persoonlijke of financiële informatie via e-mail, vooral niet als u twijfelt aan de legitimiteit van de afzender.

Het is altijd beter om voorzichtig te zijn en verdachte e-mails serieus te nemen. Phishing-aanvallen kunnen schadelijke gevolgen hebben als u niet waakzaam bent. Heeft u op een link geklikt, een QR-code gescand in een nepbericht, of via e-mail of sms uw eHerkenning inloggegevens ingevuld? Neem dan contact op met de Fraudehelpdesk

Onderstaand een voorbeeld van de e-mail die op dit moment wordt verzonden, let op er worden op dit moment verschillende e-mailadressen gebruikt en verschillende teksten. Deze zijn dus niet echt.

Ook interessant

Mijn Kadaster stapt over op eHerkenning: Wat betekent dit voor u?

Mijn Kadaster stapt over op eHerkenning: Wat betekent dit voor u?

Mijn Kadaster stapt over op eHerkenning: Wat betekent dit voor u? Per 1 juli gaat Mijn Kadaster over op eHerkenning als inlogmethode. Dit is een belangrijke wijziging voor iedereen die de online diensten van het Kadaster gebruikt. We leggen hier kort uit wat u moet...

UWV Mijn Gegevensdiensten vanaf 14 juni 2024 alleen nog EH4

UWV Mijn Gegevensdiensten vanaf 14 juni 2024 alleen nog EH4

eHerkenning biedt toegang tot ‘Mijn Gegevensdiensten’ van UWV op niveau EH4 Het UWV portaal “Mijn Gegevensdiensten” zal vanaf 14 juni 2024 alleen nog maar toegankelijk zijn met een eHerkenningsmiddel op niveau 4 (EH4). Dit besluit is gemaakt op basis van toetsing...