eHerkenning voor publiekrechtelijke rechtpersoon

eHerkenning biedt ondernemers toegang tot de online diensten van ruim 500 verschillende overheidsorganisaties en particuliere dienstverleners. Maar niet alleen aan ondernemers. eHerkenning is er ook voor gemeenten, provincies, waterschappen en de Rijksoverheid. Zij loggen hiermee bijvoorbeeld in op het werkgeversportaal van UWV.

Hebben publiekrechtelijke rechtspersonen EH3 nodig?

Dienstverleners vragen u steeds vaker om in te loggen met eHerkenning op betrouwbaarheidsniveau 3 (EH3). UWV is daar een voorbeeld van. Inloggen op het werkgeversportaal moet met een eHerkenningsmiddel op niveau 3.
Ons advies is om direct een EH3-middel aan te schaffen. Zo voorkomt u dat u voor een gesloten digitale deur staat.eHerkenning niveau 3 wordt de standaard en u kunt daarmee ook altijd inloggen op diensten met een lager niveau.

De publiekrechtelijke rechtspersoon waarvoor u eHerkenning aanvraagt, moet ingeschreven staan in het Handelsregister van de KVK. Het is daarbij niet altijd mogelijk om eHerkenning aan te vragen voor een onderdeel of vestiging. Houd hier rekening mee tijdens de aanvraag.

Waarom kan ik het beste EH3 aanvragen?

Op niveau 3 worden persoonsgegevens op locatie gecontroleerd aan de hand van een origineel identiteitsbewijs. Na uitgifte van het middel logt de gebruiker in met een gebruikersnaam, wachtwoord en een ‘tweede factor’ zoals een sms-code of een pincode.

Dit verkleint de kans op identiteitsfraude. Om in te loggen namens een publiekrechtelijke rechtspersoon heeft een fraudeur namelijk niet genoeg aan een gestolen of gekraakt wachtwoord.

Hoe vraag ik eHerkenning voor publiekrechtelijke rechtspersonen aan?

De aanvraag van eHerkenning hetzelfde als de reguliere aanvraag, u heeft hiervoor het KvK-nummer nodig. Met spoed een EH3-middel? Daarvoor bieden wij een spoedprocedure. Bel hiervoor met onze klantenservice (085-0239330) of bekijk onze spoedprocedure pagina

Levert u het identiteitsbewijs of het rijbewijs aan, houd u er dan rekening mee dat u een kopie van de voor- én achterkant meestuurt. Bij een paspoort is de voorkant voldoende. Bekijk hier hoe u het identiteitsbewijs op een veilige en correcte manier kunt aanleveren.

Waar moet ik op letten bij de aanvraag?

De publiekrechtelijke rechtspersoon waarvoor u eHerkenning aanvraagt, moet ingeschreven staan in het Handelsregister van de KVK. Het is daarbij niet altijd mogelijk om eHerkenning aan te vragen voor een onderdeel of vestiging.

Let er ook op dat mogelijk aanvullende bewijslast nodig is om de tekenbevoegdheid aan te tonen. Dit geldt als de wettelijk bevoegde niet is ingeschreven in het KVK-uittreksel voor de betreffende publiekrechtelijke rechtspersoon.