Inloggen met eHerkenning bij Kadaster

Ontdek het gemak van eHerkenning bij het Kadaster. Met eHerkenning niveau EH3 krijgt u veilige toegang tot essentiële online diensten voor vastgoedtransacties. Van het opvragen van kadasterinformatie tot het indienen van bouwvergunningen, eHerkenning zorgt voor een betrouwbare identificatie en verzekert de veiligheid van elke transactie. 

Let op: Vanaf 1 juli 2024 is het verplicht om voor bepaalde diensten in Mijn Kadaster en voor alle (1e) beheerders in te loggen met eHerkenning. Deze diensten zijn geclassificeerd als substantieel-EH3 betrouwbaarheidsniveau. U kunt nu al gebruikmaken van eHerkenning om in te loggen op Mijn Kadaster

Alle diensten die te gebruiken zijn met mijn Kadaster eHerkenning vindt u hier.

Waarom eHerkenning voor inloggen bij het Kadaster? 

Met eHerkenning krijgt u snel, veilig en betrouwbaar toegang tot de online diensten van het Kadaster. Of u nu informatie wilt opvragen over percelen, eigendomsrechten wilt registreren, of bouwvergunningen wilt indienen, eHerkenning maakt het proces eenvoudig en efficiënt. Bovendien biedt eHerkenning een hoog niveau van beveiliging, waardoor u met een gerust hart transacties kunt uitvoeren en gevoelige informatie kunt raadplegen. Kortom, eHerkenning maakt uw interactie met het Kadaster soepeler en zorgeloos.

Voor meer informatie over het Kadaster en eHerkenning kunt u de website van het Kadaster raadplegen. 

Ketenmachtigingen

Sommige organisaties maken gebruik van professionele administratiesoftware, een tussenpersoon of intermediair om zaken bij het Kadaster te regelen. Hiervoor zijn de Ketenmachtigingen van We-ID geschikt. Met een Ketenmachtiging geeft een organisatie namelijk deze tussenpersoon of intermediair toestemming om namens betreffende organisatie in te loggen met eHerkenning.

Niet alleen bij het Kadaster, maar ook voor inloggen bij andere dienstverleners kan op deze manier gebruik worden gemaakt van eHerkenning.

Wilt u meer weten over Ketenmachtigingen van We-ID? Wij leggen het u graag uit.

Tarieven

EH2+

3 jaar

€ 16,-

per jaar

Veel gebruikt voor:

Personen register

Mijn.RVO.nl

EH3

3 jaar

29,95

per jaar

Veel gebruikt voor:

Belastingdienst

Douane

UWV, DUO

Aanvraag meerdere KvK's

Geef uw medewerkers toegang tot een uitgebreide KVK-structuur.

Veel gebruikt voor:

2 of meer KvK-nummers

Complexe KvK structuur

Grotere organisaties

Veelgestelde vragen

Wat is eHerkenning en waarom heb ik het nodig voor het Kadaster?

eHerkenning is een digitaal authenticatiemiddel waarmee gebruikers zich online kunnen identificeren bij overheidsinstanties en andere organisaties. Voor toegang tot bepaalde online diensten van het Kadaster is eHerkenning vereist, omdat het de veiligheid van transacties waarborgt en de identiteit van gebruikers verifieert.

Welk niveau van eHerkenning heb ik nodig voor het Kadaster?

Voor toegang tot het Kadaster is minimaal eHerkenning niveau EH3 vereist. Dit niveau biedt een hogere mate van zekerheid over de identiteit van de gebruiker en is daarom geschikt voor het uitvoeren van transacties met betrekking tot vastgoed.

Hoe log ik in bij het Kadaster met eHerkenning?

Ga naar de inlogpagina van het Kadaster en selecteer eHerkenning als authenticatiemethode. Kies vervolgens uw leverancier (bijvoorbeeld We-ID) en log in met uw eHerkenning-inloggegevens. Na succesvolle authenticatie krijgt u toegang tot de gewenste online diensten van het Kadaster.

Kadaster eHerkenning aanvragen

U kunt eHerkenning aanvragen via onze website. Na registratie en verificatie van uw identiteit kunt u het juiste niveau van eHerkenning kiezen en de aanvraagprocedure voltooien. Zodra uw eHerkenningsmiddel is geactiveerd en u de juiste machtigingen heeft toegevoegd, kunt u het gebruiken om in te loggen bij het Kadaster. Meer informatie over het toevoegen van machtigingen vindt u hier.

Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van eHerkenning voor het Kadaster?

Ja, er zijn kosten verbonden aan het gebruik van eHerkenning. De kosten variëren afhankelijk van het niveau van eHerkenning dat u kiest. Voor een eHerkenningsmiddel op niveau EH3 bij We-ID betaalt u voor een contract van 3 jaar, 29,95 per jaar.