eHerkenning EH2: Veilige login voor ondernemers

Je bent hier:

Veilig en snel inloggen met een eHerkenningsmiddel EH2.

Wat is eHerkenning?

eHerkenning is een gestandaardiseerd inlogsysteem waarop inmiddels ruim vierhonderd organisaties zijn aangesloten. Dat zijn met name overheidsinstanties, maar ook steeds meer publieke organisaties waaronder verzekeraars en pensioenuitvoerders.

eHerkenning kunt u vergelijken met DigiD, maar dan voor bedrijven. Ondernemers kunnen met een eHerkenningsmiddel bij aangesloten overheidsinstellingen en private dienstverleners inloggen en er vertrouwelijke gegevens mee uitwisselen. Hoe hoger het niveau van het middel, hoe meer gevoelige informatie u kunt uitwisselen.

Geen gedoe: met één digitale sleutel voortaan snel en efficiënt zaken doen.

EH2: Basis niveau

Met een eHerkenningsmiddel van We-ID krijgt u toegang tot de online diensten van de overheidsinstellingen en bedrijven die zijn aangesloten op eHerkenning. Maar wanneer vraagt u een eHerkenningsmiddel met betrouwbaarheidsniveau EH2 aan?

eHerkenningsmiddel EH2

eHerkenning kent vijf betrouwbaarheidsniveaus. De dienstverlener waarmee u zaken wilt doen bepaalt met welk niveau u moet inloggen. Hoe hoger het niveau, hoe meer zekerheid de dienstverlener krijgt over uw online identiteit. Hierdoor kunt u meer online zaken regelen.

U kunt een eHerkenningsmiddel op niveau 2 bijvoorbeeld gebruiken voor het aanvragen van omgevingsvergunningen, doen van aangiftes en het registreren voor gepersonaliseerde portalen zoals MijnOverheid.nl. Voor inloggen op de dienstverlening van de overheid wordt eHerkenning op eHerkenning EH3 echter steeds meer de standaard.

EH2 biedt een ‘basisbetrouwbaarheidsniveau’. Inloggen gaat met gebruikersnaam en een sterk wachtwoord.

EH2 middel aanvragen

Weet u zeker dat een eHerkenningsmiddel op niveau EH2 voor uw organisatie volstaat? Dan kunt u kiezen voor een geldigheid van 1 of 3 jaar. Een EH2 eHerkenningsmiddel is ook te gebruiken voor diensten met een lager betrouwbaarheidsniveau, zo kunt u met 1 middel op verschillende diensten bij verschillende instanties inloggen. 

EH2 Tarieven

1 jaar

EH2
€17,- per jaar

Veel gebruikt voor:

  • MijnOverheid.nl
  • Tenderned

Aanvraag meerdere KvK's

1 jaar
Offerte Aanvragen

Overzichtelijk uw medewerkers toegang geven tot een uitgebreide KVK-structuur.

We-ID biedt ook eHerkenningsmiddelen aan op niveau EH2+, EH3 en EH4. U kunt kiezen voor contracten van 1 of 3 jaar. Voor meer informatie en een overzicht van al onze tarieven, kunt u onze tarievenpagina bekijken.

Uw eHerkenningsmiddel EH2 met spoed nodig?

Binnen enkele uren een werkend eHerkenningsmiddel nodig? Het kan met de spoedprocedure. Bel hiervoor met onze klantenservice: 085-0239330 of bekijk onze spoedprocedure pagina.