eHerkenning niveau 2 aanvragen

eHerkenning niveau 3 (EH3) wordt steeds meer de standaard. Het kan echter zo zijn dat u eenmalig een EH2 middel nodig heeft. Wij leggen u uit hoe u dit niveau eHerkenning kunt aanvragen.

Zo vraagt u eHerkenning op
niveau 2 aan

eHerkenning op niveau 2, is op dit moment het eHerkenningsmiddel met het laagste betrouwbaarheidsniveau. U logt hiermee namelijk alleen in met een gebruikersnaam en wachtwoord. U kunt met EH2 echter nog wel bij een aantal instanties inloggen zoals bijvoorbeeld Tenderned.

De aanvraag van een eHerkenningsmiddel op niveau 2, doorloopt u online. Wij leggen u graag uit welke stappen u dient te nemen en welke documenten u nodig heeft om uw EH2 aanvraag af te ronden. 

EH2 Tarieven

EH2

1 jaar

€ 17,-

per jaar

Veel gebruikt voor:

MijnOverheid.nl

Tenderned

EH2

3 jaar

€ 13,-

per jaar

Veel gebruikt voor:

MijnOverheid.nl

Tenderned

Aanvraag meerdere KvK's

Geef uw medewerkers toegang tot een uitgebreide KvK-structuur

Veel gebruikt voor:

2 of meer KvK-nummers

Complexe KvK structuur

Grotere organisaties

Welke documenten zijn er nodig voor de aanvraag EH2

Wij vragen wij u om de gegevens van uw organisatie zoals bekend bij de Kamer van Koophandel door middel van een Digitaal gewaarmerkt uittreksel, de persoonsgegevens van de mensen voor wie u eHerkenning aanvraagt en een kopie van het wettelijk identiteitsbewijs en handtekening(en) van de wettelijke vertegenwoordiger(s). Zorg ervoor dat u bij aanvang van het aanvraagproces de benodigde gegevens en documenten bij de hand heeft.

Hoe snel heb ik het aangevraagde EH2-middel?

Aanvragen voor nieuwe eHerkenningsmiddelen worden gemiddeld binnen één week verwerkt zodra wij deze per post hebben ontvangen. Het is dan wel belangrijk dat de aanvragen geen fouten of onvolledigheden bevatten. eHerkenning met spoed nodig? Upload de documenten dan via de spoedprocedure. Een aanvraag die op werkdagen voor 14.00 uur is ingediend, verwerken we dezelfde dag nog. 

Veelgestelde vragen over aanvragen EH2

Hoe vraag ik EH2 aan voor de Belastingdienst?

EH2 volstaat voor de Belastingdienst helaas niet meer. Om in te loggen op de portalen van de Belastingdienst heeft u minimaal een EH3-middel nodig. Dit omdat een eHerkenningsmiddel niveau 2, minder beveiligd is dan het EH3 middel. U vraag een eHerkenningsmiddel niveau 3 hier direct aan. eHerkenning enkel en alleen nodig om in te loggen op de portalen van de Belastingdienst? Dan is het speciale Belastingdienst EH3-inlogmiddel een optie. Hiermee kunt u niet bij andere dienstverleners inloggen, houd hier rekening mee tijdens uw keuze. Heeft u eHerkenning enkel en alleen nodig voor het indienen van aangiften bij de Belastingdienst? Dan kunt u gebruikmaken van het speciale Belastingdienst EH3-inlogmiddel. Dit middel is echter niet geschikt om in te loggen bij andere dienstverleners. 

Hoe vraag ik EH2 aan voor inloggen bij UWV?

Net zoals bij de Belastingdienst heeft u ook voor het Werkgeversportaal van UWV eHerkenning op minimaal niveau EH3 nodig, met machtigingen voor diensten op het Werkgeversportaal. Let er wel op dat u uw EH3-inlogmiddel aanvraagt met uw achtcijferig KvK-nummer, en niet met een vestigingsnummer dat bestaat uit twaalf cijfers. 

Inloggen met eHerkenning niveau 2 bij de Kamer van Koophandel

 

De KVK accepteert nu nog eHerkenning op niveau 2 (EH2). Daarmee deponeert u bijvoorbeeld een jaarrekening of verzorgt u een online registratie in het Handelsregister. Met een middel op niveau 3 bent u echter ook in de toekomst verzekerd van toegang tot de online dienstverlening van de KVK. 

Wat als ik eHerkenning nodig heb voor het aanvragen van VOG's

Voor een aanvraag van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) heeft u eHerkenning op minimaal betrouwbaarheidsniveau 2+ (EH2+) nodig. eHerkenning op niveau 3 wordt echter meer en meer de standaard. Wij adviseren u dan ook om via de website van We-ID direct een EH3-inlogmiddel aan te schaffen.