eHerkenning EH2: Veilige login voor ondernemers

Je bent hier:

Met een eHerkenningsmiddel van We-ID krijgt u toegang tot de online diensten van ruim 500 verschillende overheidsinstellingen en bedrijven. Maar wanneer vraagt u een eHerkenningsmiddel met betrouwbaarheidsniveau EH2 aan?

EH2: eHerkenning op niveau 2

eHerkenning kent vijf betrouwbaarheidsniveaus. De dienstverlener waarmee u zaken wilt doen bepaalt met welk niveau u moet inloggen. Hoe hoger het niveau, hoe meer zekerheid de dienstverlener krijgt over uw online identiteit. Hierdoor kunt u meer online zaken regelen.

U kunt een eHerkenningsmiddel op niveau 2 bijvoorbeeld gebruiken voor het aanvragen van omgevingsvergunningen, doen van aangiftes en het registreren voor gepersonaliseerde portalen zoals MijnOverheid.nl. Voor inloggen op de dienstverlening van de overheid wordt eHerkenning op eHerkenning EH3 echter steeds meer de standaard.

Wat kost een EH2-middel?

We-ID biedt eHerkenningsmiddelen aan met contracten voor 1 of 3 jaar. Voor een eHerkenning EH2-middel met een looptijd van 1 jaar betaalt u 17 euro. Voor 3 jaar bedraagt de prijs 39 euro. Er zijn geen eenmalige kosten verbonden aan de aanvraag en uitgifte.

1 jaar

EH2
€17,- per jaar

Veel gebruikt voor:

  • MijnOverheid.nl
  • Tenderned

Aanvraag meerdere KvK's

1 jaar
Offerte aanvragen

Overzichtelijk uw medewerkers toegang geven tot een uitgebreide KVK-structuur.

We-ID biedt ook eHerkenningsmiddelen aan op niveau EH2+, EH3 en EH4. U kunt kiezen voor contracten van 1 of 3 jaar. Voor meer informatie en een overzicht van al onze tarieven, kunt u onze tarievenpagina bekijken.

Wat is EH2?

eHerkenning EH2 biedt een ‘basis betrouwbaarheidsniveau’. Zowel de aanvraag als de uitgifte van het EH2-middel verloopt online. Voor de controle van de identiteit volstaat een kopie van een wettelijk identiteitsbewijs. Inloggen gaat met een gebruikersnaam en een sterk wachtwoord. EH2 is op dit moment het laagste niveau eHerkenning dat wordt aangeboden en wordt binnenkort niet meer gebruikt. Wij raden u dan ook aan om direct een eHerkenningsmiddel op een hoger betrouwbaarheidsniveau aan te vragen om toekomstige nieuwe aanvragen te voorkomen. Wij raden u aan om direct EH3 aan te vragen, eHerkenning niveau 3 wordt steeds meer de standaard en u kunt daarmee ook op diensten met een lager betrouwbaarheidsniveau inloggen. 

Waarvoor gebruik ik EH2?

U kunt eHerkenning op niveau 2 bijvoorbeeld gebruiken voor het aanvragen van omgevingsvergunningen, het doen van aangiftes en het registreren voor gepersonaliseerde portalen zoals MijnOverheid.nl. Voor inloggen op de dienstverlening van de overheid wordt eHerkenning op betrouwbaarheidsniveau 3 (EH3) echter steeds meer de standaard. 

EH3 is op dit moment het meest gebruikte eHerkenningsmiddel. Op dit niveau kunt u ook diensten gebruiken op de 2 lagere niveaus, EH2 en EH2+. Wij raden u dan ook aan om direct EH3 aan te vragen als u het eHerkenningsmiddel in de toekomst ook voor andere diensten wilt gebruiken.  

Hoe vraag ik een EH2-middel aan?

De aanvraag van een eHerkenningsmiddel op niveau 2, doet u via de We-ID website. Het aanvraagproces doorloopt u volledig online. Nadat u de aanvraag heeft afgerond, ontvangt u van ons een activatiecode om het eHerkenningsmiddel te activeren. Met spoed een EH2-middel nodig? Daarvoor bieden wij een spoedprocedure. Bel hiervoor met onze klantenservice (085-0239330) of bekijk onze spoedprocedure pagina.