eHerkenning EH2

Met een eHerkenningsmiddel van We-ID krijgt u toegang tot de online diensten van ruim 500 verschillende overheidsinstellingen en bedrijven. Maar wanneer vraagt u een eHerkenningsmiddel met betrouwbaarheidsniveau EH2 aan?

eHerkenning op niveau 2

eHerkenning kent vier betrouwbaarheidsniveaus. De dienstverlener waarmee u zaken wilt doen bepaalt met welk niveau u moet inloggen. Hoe hoger het niveau, hoe meer zekerheid de dienstverlener krijgt over uw online identiteit. Hierdoor kunt u meer online zaken regelen. eHerkenning EH2 biedt een ‘basis betrouwbaarheidsniveau’.

Gemeenten

Kamer van Koophandel

Zorgverzekeraars

Justitie

Nederlandse voedsel en warenautoriteit

EH2 Tarieven

EH2

1 jaar

€ 17,-

per jaar

Veel gebruikt voor:

MijnOverheid.nl

Tenderned

EH2

3 jaar

€ 13,-

per jaar

Veel gebruikt voor:

MijnOverheid.nl

Tenderned

Aanvraag meerdere KvK's

Geef uw medewerkers toegang tot een uitgebreide KvK-structuur

Veel gebruikt voor:

2 of meer KvK-nummers

Complexe KvK structuur

Grotere organisaties

Wat is EH2?

eHerkenning EH2 biedt een ‘basis betrouwbaarheidsniveau’. Zowel de aanvraag als de uitgifte van het EH2-middel verloopt online. Voor de controle van de identiteit volstaat een kopie van een wettelijk identiteitsbewijs. Inloggen gaat met een gebruikersnaam en een sterk wachtwoord. EH2 is op dit moment het laagste niveau eHerkenning dat wordt aangeboden en wordt uiteindelijk niet meer gebruikt. Wij raden u dan ook aan om direct een eHerkenningsmiddel op een hoger betrouwbaarheidsniveau aan te vragen om toekomstige nieuwe aanvragen te voorkomen. Wij raden u aan om EH3 aan te vragen, eHerkenning niveau 3 wordt steeds meer de standaard en u kunt daarmee ook op diensten met een lager betrouwbaarheidsniveau inloggen.

Waarvoor gebruik ik EH2?

U kunt eHerkenning op niveau 2 bijvoorbeeld gebruiken voor het aanvragen van omgevingsvergunningen, het doen van aangiftes en het registreren voor gepersonaliseerde portalen zoals MijnOverheid.nl. Voor inloggen op de dienstverlening van de overheid wordt eHerkenning op betrouwbaarheidsniveau 3 (EH3) echter steeds meer de standaard.

EH3 is op dit moment het meest gebruikte eHerkenningsmiddel. Op dit niveau kunt u ook diensten gebruiken op de 2 lagere niveaus, EH2 en EH2+. Wij raden u dan ook aan om direct EH3 aan te vragen als u het eHerkenningsmiddel in de toekomst ook voor andere diensten wilt gebruiken.

Hoe vraag ik een EH2-middel aan?

De aanvraag van een eHerkenningsmiddel op niveau 2, doet u via de We-ID website. Het aanvraagproces doorloopt u volledig online. Nadat u de aanvraag heeft afgerond, ontvangt u van ons een activatiecode om het eHerkenningsmiddel te activeren. Met spoed een EH2-middel nodig? Daarvoor bieden wij een spoedprocedure. Bel hiervoor met onze klantenservice (085-0239330) of bekijk onze spoedprocedure pagina.

eHerkenning per rechtsvorm

Eenmanszaak

Vereniging

Maatschap

Publieksrechtelijke rechtspersoon

Organisaties zonder KvK

Stichting

Besloten Vennootschap (BV)

CV, NV, Coöoperatie

Vennootschap onder Firma (VOF)

Kerkgenootschap