01-07-2021

Inloggen met EH1 is niet meer mogelijk

Inloggen bij overheidsdiensten met eHerkenning niveau EH1 is vanaf vandaag 1 juli niet meer mogelijk.

Wat kunt u doen?
U dient als beheerder de eHerkenningsmiddelen (EH1) binnen uw bedrijf te upgraden naar een hoger betrouwbaarheidsniveau.

  • Enkelvoudige Beheermodule
    In de enkelvoudige Beheermodule (met maximaal 1 KvK aangemeld bij eHerkenning) kunt u, met een beheerdersaccount, op minimaal niveau EH3, online de aanvragen indienen voor het gewenste betrouwbaarheidsniveau i.c.m. de juiste machtiging(en).

U dient tijdens de aanvraag EH2 ook de juiste machtiging aan te vragen voor de dienst die u wilt gebruiken. Machtig uzelf of laat uw werkgever u machtigen om gebruik te maken van de dienst ‘Toegang tot het Landelijk Asbestvolgsysteem’ van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

  • Beheermodule
    Vanaf woensdag 30 juni is het mogelijk om in de meervoudige (meerdere KvK’s) beheermodule online nieuwe gebruikers aan te melden. Voorheen was dit niet mogelijk. Met de verzamelde gegevens van de gebruikers kunt u eenvoudig de gebruikers aanmelden. Dit maakt de upgrade voor beheerders nu een stuk eenvoudiger.Middels de knop ”voeg toe” krijgt u als beheerder de mogelijkheid om de aanvraagprocedure te starten.Let op: Na afronding van de aanvraagprocedure, krijgen de gebruikers een mail om een afspraak in te plannen bij onze koeriersdienst AMP voor de persoonlijke identificatie. Dit neemt extra tijd in beslag.

Upgrade naar het juiste eHerkenning niveau

Wilt u upgraden, maar weet u nog niet welk niveau u precies nodig heeft? U kunt gebruik maken van onze eHerkenning zoekfunctie op de homepagina van We-ID. Zoek de dienst op waar u wilt gaan inloggen en u ziet direct welk niveau u nodig heeft.

Wij raden u aan om te upgraden naar betrouwbaarheidsniveau 3 (EH3), dit wordt de standaard voor eHerkenning. Veel grote partijen zoals UWV, RVO en de Belastingdienst zijn op dit moment al overgestapt naar inloggen met EH3. Met een EH3 middel kunt u ook inloggen op alle diensten met een lager betrouwbaarheidsniveau.

Vergeet niet om bij het aanvragen van een hoger niveau eHerkenning ook de juiste machtigingen aan het eHerkenningsmiddel te koppelen.

Vragen over het aanvragen van uw eHerkenningsmiddel? Neem contact op met onze klantenservice of bekijk de veelgestelde vragen.

Ook interessant

UWV Mijn Gegevensdiensten vanaf 14 juni 2024 alleen nog EH4

UWV Mijn Gegevensdiensten vanaf 14 juni 2024 alleen nog EH4

eHerkenning biedt toegang tot ‘Mijn Gegevensdiensten’ van UWV op niveau EH4 Het UWV portaal “Mijn Gegevensdiensten” zal vanaf 14 juni 2024 alleen nog maar toegankelijk zijn met een eHerkenningsmiddel op niveau 4 (EH4). Dit besluit is gemaakt op basis van toetsing...

We-ID webinar: eHerkenning op Mijn Kadaster

We-ID webinar: eHerkenning op Mijn Kadaster

Wij nodigen u graag uit voor ons aankomende We-ID webinar over eHerkenning op Mijn Kadaster. Dit webinar vindt plaats op 10 juni 2024 om 13:00 uur en wordt gepresenteerd door Sam Ogilvie - Inside Sales. Datum: 10 juni 2024Tijd: 13:00 - 13:45 uurSpreker: Sam...