eHerkenning voor eenmanszaak

Je bent hier:

Het burgerservicenummer is nodig wanneer u wil inloggen met een eHerkenning bij het UWV, de douane en de belastingdienst. Meer informatie leest u hier.

eHerkenning voor een eenmanszaak

Als ondernemer met een eenmanszaak regelt u veel zaken online. En daar heeft u vaak verschillende inlogcodes en wachtwoorden voor nodig. eHerkenning rekent af met deze complexiteit. Met één sleutel kunt u terecht bij inmiddels ruim 500 verschillende organisaties. Dat zijn met name overheidsinstanties zoals de Belastingdienst en gemeenten, maar ook steeds meer particuliere dienstverleners. 

Voor het inloggen met eHerkenning bij bijvoorbeeld UWV, de Belastingdienst en de Douane, is het voor eenmanszaken noodzakelijk dat het BSN-nummer wordt geregistreerd. We-ID is gecertificeerd door de overheid en mag daarom deze persoonsgegevens verwerken, uw gegevens zijn bij ons altijd veilig!

Vragen wij u tijdens het aanvraagproces om een kopie van een wettelijk identificatiedocument? Zorg er dan voor dat het burgerservicenummer niet is afgeschermd. Het BSN is momenteel nodig om als eenmanszaak in te loggen bij onder andere UWV, de Belastingdienst en de Douane.

Hebben eenmanszaken EH3 nodig?

Dienstverleners vragen u steeds vaker om in te loggen met eHerkenning op betrouwbaarheidsniveau EH3. Op dit niveau is er zekerheid over de identiteit van de gebruiker en worden gegevens veilig uitgewisseld.

Kiest u voor eHerkenning? Ons advies is om direct een EH3-middel aan te schaffen. Zo voorkomt u dat u voor een gesloten digitale deur staat.

Hoe zorgt EH3 voor extra veiligheid?

Op niveau 3 worden uw persoonsgegevens op locatie gecontroleerd aan de hand van een origineel identiteitsbewijs. Na uitgifte van het middel logt u in met een gebruikersnaam, wachtwoord en een ‘tweede factor’ zoals een sms-code of een pincode.

Zo weet de dienstverlener zeker dat u het bent, en beperkt u als eenmanszaak het risico op identiteitsfraude. Om namens uw eenmanszaak in te loggen heeft een fraudeur namelijk niet genoeg aan een gestolen of gekraakt wachtwoord. 

Hoe vraag ik als eenmanszaak eHerkenning aan?

Als eenmanszaak werkt de aanvraag van eHerkenning hetzelfde als de reguliere aanvraag. Het enige waar rekening mee gehouden dient te worden is het correct aanleveren van een wettelijk identificatiedocument waarop het BSN-nummer niet is afgeschermd. U kunt kiezen uit het aanleveren van een kopie identiteitsbewijs, rijbewijs of paspoort.

Levert u het identiteitsbewijs of het rijbewijs aan, houd u er dan rekening mee dat u een kopie van de voor- én achterkant meestuurt. Hierop staat namelijk het burgerservicenummer. Bij een paspoort is de voorkant voldoende. Bekijk hier hoe u het identiteitsbewijs op een veilige en correcte manier kunt aanleveren.