26-06-2024

Deadline voor SBR-wonen Rapportages nadert: Klaar voor 1 juli 2024?

De deadline voor woningbouwcorporaties om hun SBR-wonen rapportages in te dienen komt snel dichterbij: 1 juli 2024. Via het SBR-wonen portaal kunt u deze rapportages eenvoudig indienen met behulp van eHerkenning.

Wat moet er worden ingediend?

De SBR-wonen rapportages bestaan uit twee onderdelen:

  • Verantwoordingsinformatie (dVi2023): Dit is wettelijk verplicht en moet uiterlijk 1 juli 2024 worden ingediend.
  • Aedes-benchmark 2024: Dit is facultatief en kan tot 8 augustus 2024 worden ingediend. Het is echter aan te raden deze pas in te dienen nadat de dVi2023 definitief is.

Waarom de Aedes-benchmark later indienen?

De Aedes-benchmark vraagt om aanvullende informatie die aansluit op de dVi2023. Daarom adviseert Aedes om de Aedes-benchmark 2024 pas te versturen nadat de dVi2023 definitief is. Dit voorkomt mogelijke fouten en zorgt ervoor dat de gegevens consistent zijn.

Hulp bij het aanleveren

De kennisbank van SBR-wonen biedt handige hulpmiddelen voor het aanleveren van zowel de dVi als de Aedes-benchmark. Hier vindt u alle informatie die u nodig heeft om de rapportages correct en op tijd in te dienen.

eHerkenning voor SBR-wonen

Voor toegang tot het SBR-wonen portaal heeft u eHerkenning nodig. Hiervoor is minimaal betrouwbaarheidsniveau 2+ vereist. Kies ook voor de machtiging voor SBR-wonen-dVi binnen ons portaal.

eHerkenning niveau 3 is de marktstandaard en wordt al vereist door diverse overheidsinstanties zoals de Belastingdienst, het Kadaster en het UWV. Verwacht u ook bij andere organisaties te moeten inloggen, dan is het raadzaam te kiezen voor eHerkenning niveau 3.

Contact opnemen

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met ons sales team via 088-0120282.

Zorg ervoor dat uw organisatie op tijd klaar is voor de SBR-wonen rapportages. Begin vandaag nog met de voorbereidingen en voorkom stress op het laatste moment.

Ook interessant

Klaar voor de Rapportageverplichting WPM

Klaar voor de Rapportageverplichting WPM

Vanaf 1 juli 2024 moeten bedrijven in Nederland met 100+ werknemers rapporteren over het zakelijke en woon-werkverkeer van hun personeel. Dit valt onder de nieuwe rapportageverplichting Werkgebonden Personenmobiliteit (WPM). Hier leest u hoe u zich hierop kunt...

Let op: nieuwe eHerkenning phishing mail in omgang

Let op: nieuwe eHerkenning phishing mail in omgang

Momenteel zijn er nieuwe phishing-e-mails in omloop die beweren afkomstig te zijn van eHerkenning en waarin wordt gevraagd om een EH4-aanvraag in te dienen. Dit is een valse e-mail. We willen u hierop attenderen omdat phishing-e-mails bedrieglijk echt kunnen lijken en...