06-02-2024

Belastingdienst Introduceert eHerkenning Niveau 3 voor Organisaties Zonder KvK-Nummer

In een recente ontwikkeling heeft de Belastingdienst aangekondigd dat organisaties die beschikken over een Kamer van koophandelsnummer, nu ook toegang kunnen krijgen tot Mijn Belastingdienst Zakelijk met eHerkenning niveau 3 (EH3).

Voor wie is dit eHerkenningsmiddel geschikt? 

Dit Belastingdienst eHerkenningsmiddel EH3 is specifiek gericht op eenmanszaken, maatschappen, verenigingen met beperkte rechtsbevoegdheid en andere rechtsvormen die niet onder de inschrijvingsplicht van de KvK vallen. Ook buitenlandse organisaties kunnen deze aanvragen zodat deze, zonder een KvK-nummer, gebruik kunnen maken van de digitale diensten van de Belastingdienst via EH3.

Aanvraagprocedure EH3

Voor het aanvragen van een eHerkenningsmiddel EH3 zonder KvK-nummer, moeten organisaties beschikken over een 9-cijferig fiscaal nummer.

Hoe vraagt u dit middel aan:

  1. Ga naar onze website en bezoek de Belastingdienst EH3 pagina
  2. Kies voor de optie “eHerkenning aanvragen voor Belastingdienst EH3 zonder KvK-nummer“.
  3. Zorg ervoor dat u over het 9-cijferige fiscale nummer beschikt voor u met de aanvraag begint.
  4. Volg de instructies en vul de vereiste informatie in.

Tarieven en Opties

We-ID biedt momenteel 2 verschillende EH3 Belastingdienstmiddelen:

  1. EH3 voor de Belastingdienst met KvK-nummer, beschikbaar voor €25 per jaar.
  2. EH3 zonder KvK-nummer, ideaal voor buitenlandse rechtsvormen, Europese vennootschappen, en fiscale eenheden, aangeboden voor €29,95 per jaar plus €40,- aansluitkosten.

Belang van deze Ontwikkeling

Deze stap van de Belastingdienst is een belangrijke vooruitgang in het toegankelijk maken van online belastingdiensten voor een breder publiek. Het stelt organisaties zonder KvK-nummer in staat om hun belastingaangelegenheden efficiënt en veilig online te beheren.

Vragen of onduidelijkheden?

Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op via 088-0120 282 of stuur een mail naar sales@we-id.nl. Wij staan klaar om u te assisteren.

Ook interessant

eHerkenning wordt verplicht voor inloggen op Mijn Kadaster

eHerkenning wordt verplicht voor inloggen op Mijn Kadaster

Graag brengen wij u op de hoogte van een belangrijke ontwikkeling met betrekking tot Mijn Kadaster. Vanaf 1 juli 2024 zullen meerdere diensten binnen Mijn Kadaster overgaan op eHerkenning. Na deze datum zal het niet meer mogelijk zijn om op de oude manier in te...