Veilig en snel
Goedkoopste in de markt
Advies op maat

08-03-2022

NOW-beschikkingen inzien met eHerkenning EH3

NOW-beschikkingen inzien met eHerkenning EH3

Gepubliceerd op: 08 maart 2022

Om werkgevers die door de coronacrisis te maken hebben met omzetverlies tegemoet te komen, is er de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Met deze NOW hoopt de overheid dat zoveel mogelijk mensen hun baan kunnen behouden, zelfs als er in deze coronacrisis geen werk beschikbaar is. Werkgevers kunnen deze aangevraagde NOW-tegemoetkomingen en beschikkingen raadplegen op het werkgeversportaal van UWV.  

Om te kunnen inloggen op het werkgeversportaal van UWV en deze documenten te kunnen inzien, dient er te worden ingelogd met een eHerkenningsmiddel van minimaal betrouwbaarheidsniveau 3 (EH3).  

eHerkenningsmiddel EH3 aanvragen

Indien u nog geen eHerkenningsmiddel op betrouwbaarheidsniveau 3 heeft, dan kunt u onderstaande stappen volgen:  

  1. Start uw aanvraag EH3 via onderstaande knop
  2. Kies de gewenste looptijd van het abonnement  
  3. Vul gevraagde gegevens in, print het contract uit en zorg dat dit door de juiste wettelijk vertegenwoordiger uit uw organisatie ondertekend wordt  
  4. Stuur het contract en aanvullende gegevens per post naar ons toe

Als u bent ingelogd op het werkgeversportaal

Als u met eHerkenning EH3 bent ingelogd op het UWV-werkgeversportaal, kunt u kiezen voor de dienst Tijdelijk minder werk’. U kunt daar ‘Brieven en documenten’ selecteren en onderaan de lijst onder het kopje NOW’ de brieven vinden. Staat deze dienst niet in uw overzicht? Dan kan het zijn dat u hiervoor nog een machtiging dient aan te vragen. 

Let op: De formulieren voor het aanvragen van de NOW, staan niet op het werkgeversportaal.  

Meer informatie? 

Bekijk de website van UWV voor een overzicht van belangrijke datums, verschillende aanvraagperiodes en meer informatie over de aanvraag.

Vragen over het aanvragen van uw eHerkenningsmiddel? Neem contact op met onze klantenservice of bekijk de veelgestelde vragen.

Ook interessant

Inloggen met eHerkenning op Werk.nl

Inloggen met eHerkenning op Werk.nl

Vanaf 24 juni 2023 is het alleen nog maar mogelijk om in te loggen met eHerkenning op werk.nl.  Om in te kunnen loggen met eHerkenning op de portalen van UWV heeft u een eHerkenningsmiddel nodig op minimaal betrouwbaarheidsniveau 3 (EH3). Er zijn 2 diensten...

Vernieuwde We-ID website

Vernieuwde We-ID website

Met trots presenteren wij u de vernieuwde We-ID website. We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om onze website te verbeteren en zo onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.  We-ID is een platform dat mensen helpt bij het beheren van hun digitale...