25-03-2021

Nieuwe styling inlogschermen voor inloggen bij dienstverleners

Vertrouwd inloggen via inlogschermen van We-ID

Vanaf aankomend weekend zult u nieuwe styling tegenkomen als u gaat inloggen bij aangesloten dienstverleners. 

Met deze styling willen we de vertrouwde uitstraling van We-ID weergeven. De functionaliteiten van de schermen blijven hetzelfde, maar worden in deze nieuwe stijl duidelijker voor de klant. Er is nu bijvoorbeeld sneller te navigeren naar voorwaarden, support en contact.

Ook is er de mogelijkheid om via het inlogscherm direct een eHerkenningsmiddel bij We-ID aan te vragen. Dit is vooral handig voor klanten die nog niet beschikken over bijvoorbeeld het juiste betrouwbaarheidsniveau of de juiste machtiging.

U gaat de nieuwe styling vanaf aankomend weekend tegenkomen bij aangesloten dienstverleners tijdens het inloggen met eHerkenning!

De schermen zullen er als afbeelding hieronder eruit komen te zien.

Vragen over het aanvragen van uw eHerkenningsmiddel? Neem contact op met onze klantenservice of bekijk de veelgestelde vragen.

Ook interessant

De rol van eHerkenning bij Schatkistbankieren

De rol van eHerkenning bij Schatkistbankieren

Op 6 november is het zover: "Mijn Schatkist" gaat live. Deze ontwikkeling is van groot belang voor publieke en semipublieke instellingen in Nederland. De grootste verandering is dat het gebruik van eHerkenning hierbij verplicht is. In deze blog zullen we de essentie...

Let op: eHerkenning phishing mail in omgang

Let op: eHerkenning phishing mail in omgang

Er zijn op dit moment phishing-e-mails in de omgang die beweren afkomstig te zijn van de merknaam eHerkenning en waarin wordt gezegd dat u een EH4 aanvraag moet indienen. Dit is een valse e-mail. Wij willen u hier graag op attenderen omdat phishing-e-mails bedrieglijk...