18-06-2024

Mijn Kadaster stapt over op eHerkenning: Wat betekent dit voor u?

Mijn Kadaster stapt over op eHerkenning: Wat betekent dit voor u?

Per 1 juli gaat Mijn Kadaster over op eHerkenning als inlogmethode. Dit is een belangrijke wijziging voor iedereen die de online diensten van het Kadaster gebruikt. We leggen hier kort uit wat u moet weten en hoe We-ID u kan helpen.

Wat is het Kadaster?
Het Kadaster registreert en verstrekt gegevens over onroerend goed in Nederland. Het zorgt voor de rechtszekerheid rond vastgoed, zoals het registreren van eigendom, rechten en beperkingen.

Wat is Mijn Kadaster?
Mijn Kadaster is de online omgeving van het Kadaster waar u allerlei diensten en informatie kunt vinden. U kunt hier onder andere:

  • Kadastrale gegevens inzien: Gemeenten, overheidsinstanties, bedrijven en particulieren kunnen kadastrale kaarten en eigendomsinformatie opvragen.
  • Zakelijke rechten beheren: Informatie inzien over zakelijke rechten, zoals hypotheekrechten.
  • Mutaties doorgeven: Wijzigingen in de kadastrale registratie doorgeven, zoals het splitsen of samenvoegen van percelen.
  • KLIC: Gebruikmaken van verschillende diensten met betrekking tot het KLIC-systeem.

Mijn Kadaster biedt een centrale plek waar u deze diensten gemakkelijk kunt regelen.

Wat is eHerkenning?
eHerkenning is kort gezegd een veilig en betrouwbaar inlogsysteem voor bedrijven en organisaties, vergelijkbaar met DigiD maar specifiek voor zakelijke gebruikers. Het valideert uw identiteit zodat u veilig toegang krijgt tot diverse online diensten.

Waarom de overstap naar eHerkenning?
De overstap verhoogt de veiligheid en betrouwbaarheid van de online diensten. Uw persoonsgegevens worden beter beschermd en de kans op fraude wordt verkleind. Ook zorgt eHerkenning voor een gebruiksvriendelijke en gestandaardiseerde inlogmethode.

Wie kunnen eHerkenning gebruiken?
Iedereen die gebruik maakt van Mijn Kadaster zal vanaf 1 juli moeten inloggen met eHerkenning. Dit geldt onder andere voor:

  • Makelaars en notarissen: Voor het registreren van eigendomsoverdrachten en hypotheken.
  • Gemeenten en overheidsinstanties: Voor het opvragen van kadastrale gegevens en het doorvoeren van wijzigingen.
  • Bedrijven en organisaties: Voor het beheren van hun eigendommen en het opvragen van relevante informatie.
  • Particulieren met zakelijke belangen: Bijvoorbeeld eigenaren van onroerend goed die zakelijke activiteiten ondernemen.

Hoe kunt u zich voorbereiden?
De overgang naar eHerkenning maakt de online diensten van Mijn Kadaster veiliger en efficiënter. Vraag tijdig uw eHerkenningsmiddel aan en wees voorbereid. We-ID helpt u hiermee uiteraard graag verder!

Meer informatie?

Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op via 088-0120 282 of stuur een mail naar sales@we-id.nl. Wij staan klaar om u te assisteren.

Ook interessant

Klaar voor de Rapportageverplichting WPM

Klaar voor de Rapportageverplichting WPM

Vanaf 1 juli 2024 moeten bedrijven in Nederland met 100+ werknemers rapporteren over het zakelijke en woon-werkverkeer van hun personeel. Dit valt onder de nieuwe rapportageverplichting Werkgebonden Personenmobiliteit (WPM). Hier leest u hoe u zich hierop kunt...

Let op: nieuwe eHerkenning phishing mail in omgang

Let op: nieuwe eHerkenning phishing mail in omgang

Momenteel zijn er nieuwe phishing-e-mails in omloop die beweren afkomstig te zijn van eHerkenning en waarin wordt gevraagd om een EH4-aanvraag in te dienen. Dit is een valse e-mail. We willen u hierop attenderen omdat phishing-e-mails bedrieglijk echt kunnen lijken en...