26-04-2024

Eenvoudig machtigingen inzien en intrekken voor intermediairs

Eenvoudig machtigingen inzien en intrekken voor intermediairs

Intermediairs hebben vanaf nu de mogelijkheid om in te loggen bij het Machtigingenregister Digipoort met eHerkenning. Hiermee kunnen ze eenvoudig machtigingen inzien en intrekken, allemaal met behulp van eHerkenning.

Zaken regelen met de Belastingdienst en UWV

Intermediairs, zoals accountants en financieel adviseurs, kunnen via Digipoort zaken regelen met instanties zoals de Belastingdienst, Dienst Toeslagen en UWV, zowel voor particuliere klanten als ondernemers. Hierbij maken ze gebruik van gegevens die ze van deze instanties ontvangen, maar enkel als ze hiervoor expliciete toestemming hebben gekregen van hun klanten en er dus sprake is van een actieve machtiging. Klanten worden op de hoogte gebracht van de nieuwe webfunctionaliteit waarmee ze zelf ook digitaal kunnen zien wat de status is van hun machtigingen. In het ‘Machtigingenregister Digipoort’ staat welke organisatie gemachtigd is om berichten en gegevens voor een specifieke klant digitaal op te kunnen halen via Digipoort. Digipoort fungeert als het veilige online platform van de overheid waar alle communicatie tussen organisaties en overheidsinstanties plaatsvindt, inclusief digitale berichten van en naar de Belastingdienst, Dienst Toeslagen en UWV.

Voor verdere details over het raadplegen en annuleren van machtigingen kunt u de websites https://www.belastingdienst.nl en/of toeslagen.nl en UWV.nl bezoeken.

Meer informatie?

Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op via 088-0120 282 of stuur een mail naar sales@we-id.nl. Wij staan klaar om u te assisteren.

Ook interessant

UWV Mijn Gegevensdiensten vanaf 14 juni 2024 alleen nog EH4

UWV Mijn Gegevensdiensten vanaf 14 juni 2024 alleen nog EH4

eHerkenning biedt toegang tot ‘Mijn Gegevensdiensten’ van UWV op niveau EH4 Het UWV portaal “Mijn Gegevensdiensten” zal vanaf 14 juni 2024 alleen nog maar toegankelijk zijn met een eHerkenningsmiddel op niveau 4 (EH4). Dit besluit is gemaakt op basis van toetsing...

We-ID webinar: eHerkenning op Mijn Kadaster

We-ID webinar: eHerkenning op Mijn Kadaster

Wij nodigen u graag uit voor ons aankomende We-ID webinar over eHerkenning op Mijn Kadaster. Dit webinar vindt plaats op 10 juni 2024 om 13:00 uur en wordt gepresenteerd door Sam Ogilvie - Inside Sales. Datum: 10 juni 2024Tijd: 13:00 - 13:45 uurSpreker: Sam...