04-09-2023

Let op: eHerkenning phishing mail in omgang

Er zijn op dit moment phishing-e-mails in de omgang die beweren afkomstig te zijn van de merknaam eHerkenning en waarin wordt gezegd dat u een EH4 aanvraag moet indienen. Dit is een valse e-mail. Wij willen u hier graag op attenderen omdat phishing-e-mails bedrieglijk echt kunnen lijken en bedoeld zijn om persoonlijke informatie, inloggegevens of financiële gegevens van nietsvermoedende slachtoffers te stelen.

Wij willen u er op op wijzen, dat er nooit e-mails worden verzonden onder alleen de merknaam eHerkenning. Er zal altijd vanuit We-ID of een andere leverancier gemaild worden. Zelfs dan dient u goed op te letten op de inhoud van de mail. Wij leggen u graag uit welke stappen u kunt volgen als u een verdachte e-mail ontvangt:

  1. Controleer de afzender: Kijk naar het e-mailadres van de afzender. Phishing-e-mails gebruiken vaak vervalste of verdachte e-mailadressen. Vergelijk dit met het officiële e-mailadres van We-ID of een andere eHerkenningsleverancier.
  2. Controleer de inhoud: Let op grammaticale fouten, spelfouten en ongewone verzoeken in de e-mail. Phishing-e-mails bevatten vaak taal- of stijlfouten.
  3. Klik niet op links: Klik nooit op links of download geen bijlagen in verdachte e-mails. Deze links kunnen leiden naar vervalste websites of malware verspreiden.
  4. Neem contact op: Als u twijfelt over de legitimiteit van de e-mail, neem dan contact op met de officiële klantenservice van We-ID of de organisatie waarmee de e-mail lijkt te zijn verbonden. Gebruik hiervoor de contactgegevens die u al hebt, niet die in de verdachte e-mail.
  5. Meld de phishing-e-mail: Veel e-mailproviders bieden de mogelijkheid om verdachte e-mails als phishing te markeren. Hierdoor kunnen ze worden geanalyseerd en geblokkeerd om anderen te beschermen.
  6. Wijzig wachtwoorden: Als u denkt dat uw inloggegevens zijn gecompromitteerd, wijzig dan onmiddellijk uw wachtwoorden voor de betrokken accounts.
  7. Wees voorzichtig met persoonlijke informatie: Geef nooit persoonlijke of financiële informatie via e-mail, vooral niet als u twijfelt aan de legitimiteit van de afzender.

Het is altijd beter om voorzichtig te zijn en verdachte e-mails serieus te nemen. Phishing-aanvallen kunnen schadelijke gevolgen hebben als u niet waakzaam bent.

Onderstaand een voorbeeld van de e-mail die op dit moment wordt verzonden. Deze is dus niet echt.

Ook interessant

eHerkenning van We-ID, de ideale oplossing voor uitzendbureaus

eHerkenning van We-ID, de ideale oplossing voor uitzendbureaus

  In onze steeds meer gedigitaliseerde samenleving worden we dagelijks geconfronteerd met verschillende online diensten en platforms die toegang vereisen tot onze persoonlijke gegevens. Of het nu gaat om inloggen bij overheidsinstanties of bij verscheidene private...