eHerkenning voor organisaties een Besloten Vennootschap (BV)

Je bent hier:

eHerkenning gebruiken als Besloten Vennootschap (BV), dat kan! Wij leggen u graag uit hoe.

eHerkenning voor BV's

eHerkenning is een gestandaardiseerd inlogsysteem vergelijkbaar met DigiD, maar dan voor bedrijven. Met een eHerkenningsmiddel van We-ID krijgen besloten vennootschappen toegang tot de online diensten van de ruim 500 overheidsinstellingen en particuliere dienstverleners die zijn aangesloten op eHerkenning. 

Hebben BV’s EH3 nodig?

Ondernemers met een besloten vennootschap kunnen niet zonder eHerkenning op betrouwbaarheidsniveau 3. EH3 is onder andere nodig om veilig in te loggen bij de Belastingdienst, de Douane, DUO en UWV. 

Hoe zorgt EH3 voor extra veiligheid?

Op eHerkenning niveau 3 worden persoonsgegevens op locatie gecontroleerd aan de hand van een origineel identiteitsbewijs. Na uitgifte van het middel logt de gebruiker in met een gebruikersnaam, wachtwoord en een ‘tweede factor’ zoals een sms-code of een pincode. Dit verkleint de kans op identiteitsfraude. Om in te loggen namens een Besloten Vennootschap, heeft een fraudeur namelijk niet genoeg aan een gestolen of gekraakt wachtwoord.  

Hoe vraag ik eHerkenning voor een Besloten Vennootschap aan?

De aanvraag van eHerkenning hetzelfde als de reguliere aanvraag. Met spoed een EH3-middel? Daarvoor bieden wij een spoedprocedure. Bel hiervoor met onze klantenservice (085-0239330) of bekijk onze spoedprocedure pagina.

Levert u het identiteitsbewijs of het rijbewijs aan, houd u er dan rekening mee dat u een kopie van de voor- én achterkant meestuurt. Bij een paspoort is de voorkant voldoende. Bekijk hier hoe u het identiteitsbewijs op een veilige en correcte manier kunt aanleveren.

Wat als ik meerdere BV’s heb?

U kunt de verschillende KVK-nummers van uw bv’s koppelen aan één eHerkenningsmiddel. We-ID heeft speciaal hiervoor de procedure ‘Aanvraag meerdere KVK’s’ ontwikkeld. Via deze procedure kunt u in bulk medewerkers eHerkenningstoegang geven voor meerdere KVK’s (twee of meer). Het is dus niet nodig om per organisatie een eHerkenning aan te vragen.